Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Webbels Een WEBBELevenis met SIRE

DdUX Webbels Een WEBBELevenis met SIRE

Jöran Aerns, 14-08-2009

De publieke zaak is een groot goed en SIRE zorgt ervoor dat we dat allemaal weten. In een promotiecampagne stelt deze stichting asociaal gedrag aan de kaart onder het motto "We zijn allemaal wel eens (onbewust) asociaal". Met een soort Viva-test kan iedereen bepalen hoe onbewust asociaal men zelf eigenlijk is. Jöran Aerns doet de zelftest en krijgt een stortvloed van feitjes, niemandalletjes en weetjes over zich heen. Oppervlakkigheid troef, maar leuk gedaan. (5:30 min)

Verkleinde versie (13.3 Mb)

Heb je suggesties, toevoegingen of opmerkingen over deze WEBBELevenis plaats dan een reactie.

Alle bijdragen worden geacht op persoonlijke titel te zijn vervaardigd en vertegenwoordigen niet de mening van de werkgever of redactie.

205 mensen ergeren zich aan mij en ik aan de NS

door Jeroen Elstgeest op 14-08-2009 13:10

Ik heb hem ook even gedaan. 180 mensen hebben geen zitplaats door mij, maar het overzicht op het eind heeft het over 205 mensen, dus blijkbaar zijn er ook mensen die zich ergeren ook al hebben die wel zitten.

De test is grappig opgezet en vooral de hondenpoep is lachen natuurlijk, je vraagt je alleen af wat de gemiddelde NL'er hiermee moet. De mens kan zichzelf slecht observeren en er nog slechter over oordelen. Je doet het zelf immers altijd beter dan de ander. 

De vraag over de luide muziek had wat mij betreft ook mogen gaan over geluidsoverlast in het algemeen, want er zijn regelmatig mensen die ook zeer luid praten (lees: schreeuwen) in de trein. Niet zeggen dat je je volgende trein gaat missen vind ik ook asociaal, maar dat is het soort geluid wat ik wel graag hoor in een trein. Misschien kan de NS hier nog een Service Design traject voor optuigen. Het onbewust asociale gedrag van organisaties is in die zin vaak een stuk vervelender.


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: