Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Webbels Een WEBBELevenis met CBS-in-uw-buurt

DdUX Webbels Een WEBBELevenis met CBS-in-uw-buurt

William van der Moolen (Informaat), 11-04-2008

Het Centraal Bureau voor de Statistiek wordt nog vaak geassocieerd met saaie lijvige rapporten vol ondoorgrondelijke tabellen en gegevens. Met de site CBS-in-uw-buurt probeert het CBS de kloof met de burger te verkleinen. Slaagt zij er in de burger te verleiden?

Heb je suggesties, toevoegingen of opmerkingen over deze webbelevenis ('webbel') plaats dan een reactie.

In context navigatie

door Jeroen Elstgeest op 23-04-2008 12:24

Ik zoek ook een huis in een stad die ik alleen gezien heb vanuit de trein. De wijken ken ik dus niet. Ik heb op Funda gekeken en daar staat al de nodige info, maar van het CBS verwacht je toch meer. Ga je daar echter heen dan heb ik, nog meer dan de webbelever van hierboven, geen idee hoe een buurt heet. Ik zou dus graag op het kaartje willen klikken of op zijn minst een tooltip met de naam van de buurt waar ik boven hang, willen krijgen, ik weet namelijk wel waar eventuele leuke huizen ongeveer zitten (van dezelfde kaartjes van Google, maar dan bij Funda.nl).

 

Daarnaast mag het kaartje van mij ook wel wat groter. Je ziet pas echt goed hoe een buurt is opgebouwd als je flink ingezoomd bent en dan is de samenhang met de rest van de stad niet meer te zien.


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: