Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Webbels Een WEBBELevenis met Bol.com versus Bruna.nl

DdUX Webbels Een WEBBELevenis met Bol.com versus Bruna.nl

Jolanda Frankhuisen, 02-04-2010

Deze week een wat andere Webbel dan normaal. Jolanda Frankhuisen (@JolandaF) zoekt een boek over een bepaalde persoon en wil het bestellen. De sites van Bol.com en Bruna liggen voor de hand daarvoor te gebruiken en met elkaar te vergelijken. Op beide sites gaat ze op zoek naar hetzelfde boek. Na enig speurwerk vindt ze het op de ene, maar jammergenoeg niet op de andere. Wel veel interessante informatie, maar niet het boek. (5:32 min)

ANDERE VERSIES

Bekijk de YouTube-versie of download de verkleinde versie (10 Mb)

FEEDBACK

Heb je suggesties, toevoegingen of opmerkingen over deze WEBBELevenis plaats dan een reactie.

Alle bijdragen worden geacht op persoonlijke titel te zijn vervaardigd en vertegenwoordigen niet de mening van de werkgever of redactie.

Wel gevonden, niet verkocht

door Michiel Besseling op 05-04-2010 18:45

De webbelevenis van Jolanda Frankhuisen ging over zoeken in een webwinkel naar een artikel dat niet leverbaar is; een speciaal geval. Laat ik voorop stellen dat ik het helemaal eens ben met de conclusie dat je als gebruiker het ook wil weten als een artikel niet verkrijgbaar is. Dan weet je tenslotte dat je kunt stoppen met zoeken.

Voor deze specifieke use case hebben bol.com en Bruna voor hun winkel verschillende keuzes gemaakt. Bruna toont ook artikelen die niet leverbaar zijn, maar wel in herdruk. Dat is slim, want dan weet je als klant dat je later terug moet komen.

Toch zou ik als klant niet zo blij zijn als Jolanda het doet overkomen, want ik kan "Op zoek naar het wonderbaarlijke" ook bij Bruna niet kopen. 

Een webwinkel zou mij pas echt helpen als ze een e-mail alert zouden aanbieden. We webshop stuurt dan een mailtje zodra het boek wel beschikbaar is! Een simpele service waar ik als klant echt wat aan heb.

Niet verkocht, wel informatie

door Jolanda Frankhuisen op 09-04-2010 12:50

Je weet inderdaad dat je kunt stoppen met zoeken. Maar ik vind het ook belangrijk dat ik informatie krijg over het boek; is het de moeite waard om het later alsnog aan te schaffen?

En ik vind het een supergoeie suggestie van je, door een e-mail hoef ik niet zelf in de gaten te houden wanneer het boek weer leverbaar is. Prima manier van klantenbinding.


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: