Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Opleidingen Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (interaction design)

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (interaction design)

 

"Nog niet zo lang geleden was een computer nog een kamervullend en zeer gebruiksonvriendelijk apparaat voor wetenschappers en militairen. Tot de miljoenen kantoren en huiskamers braken computers pas door met de komst van handzame microcomputers en met de ontwikkeling van ‘graphical user interfaces’ (GUI’s) zoals Apple MacOS en Microsoft Windows. Computers werden gebruiksvriendelijk, handig en zelfs leuk om te gebruiken; ook voor leken.

Wie maken die websites, cd-roms, games en andere software-applicaties zo handig en gebruiksvriendelijk? Interaction Designers koppelen talent voor vormgeving aan degelijke technische kennis en aandacht voor de sociale en culturele context waarbinnen mensen technologie gebruiken. Interaction Designers ontwerpen zo websites, games, cd-roms, educatieve toepassingen, maar ook minder ‘traditionele’ nieuwe media. Overal waar ICT en mens samenkomen, daar kan een Interaction Designer een belangrijke rol spelen.

De studierichting Interaction Design van de HKU leidt al meer dan vijftien jaar Interaction Designers op."

Bezoek de opleidingssite.


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: