Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Agenda Library 2.0
Document Acties

Library 2.0

Stoomt Informatiehuishouding (Utrecht) organiseert een themamiddag over nieuwe ontwikkelingen binnen de bibliotheekwereld. RSVP

Logo Library 2.0
Wanneer
25-05-2007
Van 13:00 Tot 17:00
Waar
Sonnenborgh Museum (Utrecht)
Wat
Seminar Nederlandstalig
Informatie
Bezoek de site

Sinds enige tijd is het web volgens sommigen bezig met een nieuwe fase. Het product 'Web' is toe aan versie 2.0!

De ideeën over wat de veranderingen in deze nieuwe versie zijn, vinden ook weerslag in de bibliotheekwereld. Bibliotheken verschaften leergierigen toegang tot interessante informatie lang voordat het web bestond. De bibliothecaris en later de goed gerangschikte kaartenbak verwezen je naar de juiste boekenplank.

Steeds meer wordt digitaal: het zoeken naar het juiste boek, het boek zelf, de video... De bibliothecaris? In bibliotheek 2.0 (library 2.0) wijzen lezers elkaar toch op wat je waar kan vinden en wat je wel - en niet moet lezen? Of wordt de bibliotheekbezoeker een digitaal-dolende. Op zoek naar de bibliothecaris.

Wat zijn de ontwikkelingen in de bibliotheekwereld en waar gaat het in de toekomst naar toe met deze Informatiebolwerken? Hierover organiseert Stroomt een themamiddag. Op deze middag hebben wij een aantal interessante sprekers bereid gevonden hun kennis over het onderwerp te delen. Ook is er ruimte voor discussie aan de hand van een aantal stellingen van de sprekers. Tijdens de borrel is gelegenheid kennis te maken met mede-geïnteresseerden.

We hebben een mooie locatie gekozen: de collegezaal van sterrenwacht Sonnenborgh midden in de stad Utrecht. In deze sterrenwacht is, hoe toepasselijk, ook een oude bibliotheek te bewonderen. Tijdens de rondleiding krijg je deze te zien. Lees hieronder meer en schrijf je in als deelnemer. Deelname is gratis, maar let op: het aantal plaatsen in de collegezaal is beperkt!


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: