Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Boeken The Laws of Simplicity

The Laws of Simplicity

John Maeda, kunstenaar, MIT professor en lid van de adviescommissie bij Philips voor 'Sense & Simplicity' meent de wetmatigheden van eenvoud in technologie, ontwerp, commercie en het leven te hebben ontdekt.

John Maeda

MIT Press

2006

0262134721

Boek

The Laws of Simplicity

Maeda's SIMPLICITY

MIT Press boekprofiel

Amazon

"Eindelijk leren we dat eenvoud zinnig is. We komen in opstand tegen veel te ingewikkelde technologie, DVD-spelers met te veel menu's en tegen software vergezeld van 75 megabyte aan 'LeesMe' handleidingen. De iPod heeft eenvoud ineens hip gemaakt. Maar soms bevinden we ons verstrengeld in de paradox van de eenvoud: we willen iets eenvoudigs en makkelijk te gebruiken, maar we willen dat het ook alle complexe zaken doet die het moet doen. In de 'Laws of Simplicity' beschrijft John Maeda tien wetmatigheden waarmee eenvoud en complexiteit in business, technologie en ontwerp in balans worden gebracht - richtlijnen om minder nodig te hebben en zo in feite meer te krijgen."


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: