Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Boeken Flow: Psychologie van de optimale ervaring

Flow: Psychologie van de optimale ervaring

Csikszentmihalyi bestudeert al meer dan twintig jaar deze zogenaamde 'optimale ervaring': een toestand waarin mensen verkeren wanneer zij zeer geconcentreerd zijn en daar intens van genieten, gepaard met een bewustzijnstoestand die we flow noemen. Flow onthult hoe deze prettige ervaring te bereiken is, door uzelf doelen te stellen en uitdagingen aan te gaan. Het is de ideale inleiding tot dit opmerkelijke onderwerp en een boek dat de lezer kan leiden tot de werkelijke rijkdom van het bestaan.

Mihaly Csikszentmihalyi

Boom

1999

9053525084

Boek

Profiel

"Iedereen heeft wel eens in een flow gezeten: we voelen ons sterk, alert, verrichten moeiteloos ons werk, hebben het gevoel de situatie volledig meester te zijn en op de top van ons kunnen te presteren. Zowel ons tijdsbesef als onze problemen verdwijnen tijdelijk achter de horizon, en even lijken wij buiten onszelf te staan.

Csikszentmihalyi bestudeert al meer dan twintig jaar deze zogenaamde 'optimale ervaring': een toestand waarin mensen verkeren wanneer zij zeer geconcentreerd zijn en daar intens van genieten, gepaard met een bewustzijnstoestand die we 'flow' noemen. 'Flow' onthult hoe deze prettige ervaring te bereiken is, door uzelf doelen te stellen en uitdagingen aan te gaan. Het is de ideale inleiding tot dit opmerkelijke onderwerp en een boek dat de lezer kan leiden tot de werkelijke rijkdom van het bestaan."

Inhoudsopgave

Voorwoord bij de Nederlandse uitgave

Flow: de psychologie van de optimale ervaring

  1. Terug naar het geluk
  2. Anatomie van het bewustzijn
  3. Genot en de kwaliteit van ons leven
  4. Hoe brengen we flow in ons leven?
  5. Het lichaam in flow
  6. De flow van het denken
  7. Werk als flow
  8. Alleen en samen
  9. De chaos om de tuin leiden
  10. Zingeving

Noten
Literatuur
Register
Over de auteur


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: