Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen

Artikelen

Er verschijnen met regelmaat artikelen, korte nieuwsberichten en columns. Vooral de artikelen en columns zijn bedoeld als startpunt voor conversaties. Voor deelname hieraan is registratie vereist. Zelf een artikel schrijven kan natuurlijk ook.

11 juli 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 27.2011)
Twitter @DdUXer

Afgelopen week (Week 27) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

4 juli 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 26.2011)
Twitter DdUXer

Afgelopen week (Week 26) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

PUX-mail: KNVB
Thuispagina KNVB

Na een maandenlange, oorverdovende stilte vernemen we weer eens iets van de leraar Duits in ruste, Xander Periëns. Xander begaf zich voorzichtig weer op het internet en bezocht de 'seite' van de KNVB. Om meer in de buitenlucht te zijn wil hij zich inschrijven voor een cursus Scheidrechteren bij de voetbalbond.

1 juli 2011

Boekbespreking Elements of Content Strategy
Illustratie bij boekbespreking

Bas Evers (@everbass) bespreekt dit keer een inleidend boekwerkje over contentstrategie door Erin Kissane. Vanuit verschillende perspectieven (gebruiker, inhoud en organisatie) laat de auteur zien hoe het voor velen abstracte begrip contentstrategie daadwerkelijk tot successen leidt. Een aanrader voor het eerste snuffelwerk.

27 juni 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 25.2011)
TWTR DdUXer

Afgelopen week (Week 25) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

20 juni 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 24.2011)
DdUXer

Afgelopen week (Week 24) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

14 juni 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 23.2011)
DdUXer twittering

Afgelopen week (Week 23) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

7 juni 2011

Bas' bruikbare bespiegelingen: Een Twitterbelevenis met Tele2
B3Tele2

In deze bruikbare bespiegeling gaat Bas Evers (@everbass) in op een haperende virtuele assistent, een onbeantwoorde e-mail en een klacht daarover via Twitter die uiteindelijk een prima oplossing geeft. En dat allemaal in een 'dans' met Tele2.

6 juni 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 22.2011)
TWTR DdUXer

Afgelopen week (Week 22) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

31 mei 2011

Mobiel en de kracht van de hedendaagse informatiebehoefte
Mobiele infobehoeften

Susanne van Mulken stelde zichzelf recentelijk de vraag: "Wat kost dat huis dat daar te koop staat?" Een uitstekende gelegenheid een mobiele app op te starten en er meteen de antwoorden in te vinden. Maar dat viel haar tegen. Want ook hier bleek dat de noodzaak het te weten kleiner was dan de energie die het kostte het antwoord te vinden.

30 mei 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 21.2011)
Illustratie DdUXer

Afgelopen week (Week 21) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

23 mei 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 20.2011)
Twitter DdUXer

Afgelopen week (Week 20) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

16 mei 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 19.2011)

Afgelopen week (Week 19) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

9 mei 2011

Bas' bruikbare bespiegelingen: Contact met Connexxion
B3 Connexxion

Bas Evers (@everbass) ontving plots een uitnodiging voor het internetpanel van Connexxion. Omdat hij niet snapt hoe het bedrijf aan zijn persoonsgegevens is gekomen, probeert hij dat via eigentijdse communicatievormen te achterhalen. Jammergenoeg is Connexxion nog niet helemaal bijgepraat.

Het gekwetter van @DdUXer (Week 18.2011)
DdUXer twtr

Afgelopen week (Week 18) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

2 mei 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 17.2011)
DdUXer twitter

Afgelopen week (Week 17) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

26 april 2011

UX London 2011: Een terugblik op de workshops (2/2)
Heleen Boland UX London

Op de derde en laatste dag van de conferentie UX London 2011 (13-15 april 2011) volgde Heleen Boland nog twee workshops. Todd Zaki Warfel vertelde over de betekenis en waarde van waarheidsgetrouwe prototypes en Kim Goodwin over de rol en functie van UX-leiderschap in grote organisaties. Beide workshops vond Heleen boeiend en bruikbaar. Weer veel van geleerd!

Het gekwetter van @DdUXer (Week 16.2011)
DdUXer twitter

Afgelopen week (Week 16) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

18 april 2011

UX London 2011: Een terugblik op de workshops (1/2)
Heleen Boland en UX London 2011

Onlangs volgde Heleen Boland twee workshops tijdens de conferentie UX London 2011 (13-15 april 2011). In dit korte verslag vertelt Heleen wat zij leerde over visuele communicatie tijdens projecten van Sunni Brown en over de rol van informatie-architectuur van Louis Rosenfeld. En nu dan ook toepassen in de ontwerppraktijk!

Het gekwetter van @DdUXer (Week 15.2011)
TWTR illustratie

Afgelopen week (Week 15) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: