Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen

Artikelen

Er verschijnen met regelmaat artikelen, korte nieuwsberichten en columns. Vooral de artikelen en columns zijn bedoeld als startpunt voor conversaties. Voor deelname hieraan is registratie vereist. Zelf een artikel schrijven kan natuurlijk ook.

25 november 2011

De vijf dimensies van bruikbaarheid
C&C

Whitney Quesenbery introduceerde acht jaar geleden een bruikbaarheidsmodel met vijf dimensies. Dit kan worden ingezet om duidelijk te maken welk soort bruikbaarheid ('usability') nodig is, om het ontwerpproces te sturen en, na afloop, om het resultaat te evalueren. Bas Evers (@everbass) vat het model even samen.

21 november 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 46.2011)
DdUXer

Afgelopen week (Week 46) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

14 november 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 45.2011)
DdUXer

Afgelopen week (Week 45) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

8 november 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 44.2011)
DdUXer

Afgelopen week (Week 44) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

1 november 2011

Verslag van het symposium 'Design as Service'
Symposiumverslag

Afgelopen woensdag 26 oktober ging Willemijn Prins (@WillemijnPrins) naar het symposium 'Design as Service' in Eindhoven dat onderdeel uitmaakte van de Dutch Design Week. Aansluitend woonde ze 's-middags de sessie 'Service Design Thinks' bij. Een leerzame ervaring, volgens Willemijn.

31 oktober 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 43.2011)
DdUXer

Afgelopen week (Week 43) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

25 oktober 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 42.2011)
DdUXer

Afgelopen week (Week 42) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

17 oktober 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 41.2011)
DdUXer

Afgelopen week (Week 41) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

Design by Fire 2011: Een impressie
Design by Fire 2011

Afgelopen vrijdag vond in de Geertekerk in Utrecht de vijfde editie plaats van Design by Fire, de jaarlijkse conferentie die interactieontwerpers wil inspireren. Bas Evers (@everbass) bezocht de conferentie en doet verslag. Tot ieders verrassing bleek deze editie van Design by Fire tevens de laatste.

10 oktober 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 40.2011)
DdUXer

Afgelopen week (Week 40) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

5 oktober 2011

Steve Jobs (1955-2011)

3 oktober 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 39.2011)
DdUXer

Afgelopen week (Week 39) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

19 september 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 37.2011)
DdUXer

Afgelopen week (Week 37) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

16 september 2011

Verslag van ContentCafé no. 1
CCafe1

Afgelopen woensdag organiseerden Xander Roozen en Bas Evers voor het eerst ContentCafé, een informele bijeenkomst over contentstrategie. In de Workshopruimte in Utrecht. De opzet: drie presentaties en een borrel achteraf. Hiermee hebben zij het eerste evenement in Nederland neergezet met het opkomende vakgebied van contentstrategie als thema.

12 september 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 36.2011)
DdUXer

Afgelopen week (Week 36) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

5 september 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 35.2011)
DdUXer

Afgelopen week (Week 35) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

29 augustus 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 34.2011)
DdUXer

Afgelopen week (Week 34) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

25 juli 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 29.2011)
DdUXer

Afgelopen week (Week 29) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.

20 juli 2011

UX Cocktail Hour Rotterdam: Editie no. 1
UX Cocktail Hour Rotterdam

De eerste UX Cocktail Hour in Rotterdam, georganiseerd door User Intelligence, vond plaats op 30 juni. De avond was een groot succes met meer dan 50 deelnemers en drie presentaties over de relatie tussen UX en marketing, branding en strategie. De UX Cocktail Hour Rotterdam zal vanaf nu drie tot vier keer paar jaar georganiseerd worden door verschillende bedrijven in Rotterdam.

18 juli 2011

Het gekwetter van @DdUXer (Week 28.2011)
Twitter DdUXer

Afgelopen week (Week 28) kwetterde twitteraar @DdUXer weer het een en ander de wereld in over opmerkelijke, relevante en bijzondere DdUX-zaken in het Nederlandse taalgebied. Voor het gebruiksgemak dus even de weektweets op een rijtje.


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: