Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen

Artikelen

Er verschijnen met regelmaat artikelen, korte nieuwsberichten en columns. Vooral de artikelen en columns zijn bedoeld als startpunt voor conversaties. Voor deelname hieraan is registratie vereist. Zelf een artikel schrijven kan natuurlijk ook.

18 januari 2007

Na drie jaar nadenken over een nieuwe vormgeving heeft Boxes and Arrows eindelijk de knoop doorgehakt. Nadat iedereen zich had afgevraagd waarom het zo lang duurde heeft mede-oprichtster Christina Wodtke eerst een tipje van de sluier opgelicht. Met alle aantrekkelijke inzendingen van de prijsvraag moet het toch niet zo moeilijk zijn een keuze te maken.

17 januari 2007

Inhoud UX Design toe aan herziening
Illustratie bij artikel

De invloed van technologie is groot als het om 'user experience design' gaat. Allerlei nieuwe technologieën en toepassingsgebieden zijn de laatste tijd in populariteit gestegen. Denk maar aan Ajax/RIAs, blogs, wiki's of 'mash-ups'. Het vakgebied zal haar concepten, methodieken en technieken ingrijpend moeten aanpassen met het verlaten van de pagina-georiënteerde  basis van sites en applicaties.

Twee beroepsverenigingen zien het daglicht
Logo van GenerationNext

De interactieve media-industrie in meest brede zin groeit gestaag. Tegelijkertijd hebben beoefenaars behoefte met gelijkgestemden bij elkaar te kruipen. De manier om dat in Nederland tte doen is dooor een vereniging op te richten. Zo hebben onlangs de interactieve marketeers en de ontwerpers van games de koppen bij elkaar gestoken en hun eigen beroepsverenigingen opgericht.

Nederland: Mekka van Experience Design?
Afbeelding van ontwerpacademie Eindhoven.

Algemeen wordt aangenomen dat Nederland op het terrein van Experience Design een volgzame houding heeft tren opzichte van wat er in het Angelsaksische taalgebied gebeurt. Onlangs werd duidelijk dat er ook in Nederland plekken zijn te vinden waar vooraanstaande denkers en doeners het vakgebied vooruitbrengen. Amsterdam en Eindhoven zijn daarbij de 'hotspots'.

16 januari 2007

De innovatieve betekenis van UX design
Conventionele opvatting industriële produktontwikkeling.

Innovatie lijkt het toverwoord voor iedere kenniseconomie. Meer en meer wordt innovatie niet alleen gezien als nieuwe produkten of diensten voortbrengen, maar ook als een resultaat van een gedegen ontwerpproces. Een proces waarin Design een centrale rol vrvult en waarin het bestaande opnieuw worden gedefinieerd. Het gemeenschappelijke van recente succesvolle  produkten en diensten is hun optimale 'user experience'. Voor de handliggende voorbeelden zijn de iPod, Google en Funda.nl.

15 januari 2007

De wereldvermaarde interactie-ontwerper Bruce Tognazinni heeft zich gebogen over de UX van Apple's iPhone. Hij bespreekt de verschillende onderdelen van de iPhone, zoals SMS, de Safari browser en mail. Zijn conclusie is: "Traditional cell phones are dull, limited, and at end-of-life.  iPhone is glorious, and it is only the beginning."

10 januari 2007

De Euro-versie van UX design
Vlag van de EU

In Europa neemt de dynamiek van het ux design werkveld sterk toe. Eindelijk kunnen ambitieuze Europese ux designers naar diverse conferenties om met elkaar in contact te komen. Daarnaast buigen velen zich over de relatie tussen Design en innovatie. Maar wat dragen ux designers aan innovatie bij?


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: