Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2010 December 17 Boekbespreking: Designing intranets

Boekbespreking: Designing intranets

Bas Evers, 17-12-2010

James Robertson geeft ruim tien jaar advies over intranetten via zijn Australische bedrijf Step Two. Hij heeft zijn ervaringen gebundeld in het boek 'Designing intranets: Creating sites that work'. Dit handzame werk is niet gericht op ontwerpers, maar op medewerkers die intern betrokken zijn bij de (door)ontwikkeling van een intranet. Dit kunnen mensen zijn met een rol in communicatie of IT, maar ook managers.

Designing intranets valt grofweg uiteen in vijf stukken:

  1. Veelgemaakte fouten bij intranetprojecten (kort samengevat: de gebruiker niet centraal stellen).
  2. Bepalen van de intranetstrategie en de ontwerpmethode.
  3. Ontwikkelen en testen van de structuur.
  4. Ontwikkelen en testen van de pagina's.
  5. Ontwikkelen en testen van overige functionaliteit en applicaties.

Robertson kan niet genoeg benadrukken dat de gebruiker centraal moet staan bij het bedenken van een intranet. Hij zegt letterlijk dat je geen intranet kunt ontwerpen als je de mensen die het gaan gebruiken niet kent. Ook is hij ervan overtuigd dat een intranet moet aansluiten bij de organisatie die de gebruiker dagelijks ervaart. Met andere woorden: een cultuurverandering beginnen met een intranetaanpassing zal mislukken.

James Robertson geeft voldoende onderzoeksideeën om de wensen van de intranetgebruiker te leren kennen. Voor de structuur suggereert hij Tree Testing en Card Sort, voor de opmaak en functionaliteit bruikbaarheidsonderzoek. Als het op content aankomt maakt hij een handig onderscheid in drie soorten: 'core content' (elke dag nodig), 'shop window content' (informatie over een afdeling) en 'back office content' (informatie voor intern gebruik binnen een afdeling). De eerste soort heeft de hoogste waarde. Onderschat het menu van het bedrijfsrestaurant dus niet!

Designing intranets ontkracht ook enkele mythes over gebruikers. Zo wordt de mogelijkheid om de startpagina van het intranet aan te passen (à la iGoogle) vaak gepresenteerd als een optie met de gebruiker in gedachte. Uit de praktijk blijkt echter dat slechts vijf tot tien procent van de mensen gebruik maakt van personalisatie. Dat komt doordat voor weinig mensen het intranet de gewenste startpagina is. De IT-afdeling zorgt ervoor dat het intranet opstart als de pc aangaat, maar het is vaak ook het eerste scherm dat wordt weggeklikt.

Robertson benadrukt dat de gebruiker een vloeiende ervaring verwacht. Ook bij het ontwerpen van applicaties moet de gebruiker centraal staan. De integratie tussen het intranet en bijvoorbeeld samenwerkingsruimtes moet vlekkeloos zijn. Het interne telefoonboek is het meestgebruikte onderdeel van elk intranet. Je kunt veel winst behalen door daar een goede gebruikservaring neer te zetten. Datzelfde geldt voor relevante zoekresultaten.

De auteur is zich ook bewust van de moeilijke positie waarin een intranetteam zich bevindt. Zij hebben weinig tot geen macht om hun wil op te leggen aan organisatieonderdelen en contenteigenaren. Binnen die context moet je er het beste van proberen te maken. Over eigenaren gesproken - een gouden tip bij de migratie van bestaande content naar het nieuwe intranet is: neem alleen pagina's mee met een eigenaar. Iemand moet er slecht van slapen als die pagina niet op orde is.

Hoewel ontwerpers niet de directe doelgroep zijn is het vlot geschreven Designing intranets toch ook voor hen leuk om te lezen. Het maakt van 'de gebruiker centraal' meer dan een holle frase. Robertson komt met allerlei concrete voorbeelden en nuttige illustraties. Misschien veronderstelt het boek zelfs iets teveel kennis van ontwerpprincipes voor de manager van de IT-afdeling. Maar dat vindt de auteur vast niet erg; als de intranetgebruiker er uiteindelijk maar beter van wordt.

Trackback

De URI om een Trackback naar dit bericht te sturen is: http://www.ddux.org/artikelen/archive/2010/12/17/boekbespreking-designing-intranets/trackback

Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: