Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2010 Oktober 15 Bas' bruikbare bespiegelingen: Pimp je profiel

Bas' bruikbare bespiegelingen: Pimp je profiel

Bas Evers, 15-10-2010

Ignace Hooge hield dit jaar een praatje tijdens het Nijmeegse CMS-congres. Via Google probeerde ik wat meer over deze man te weten te komen. Ik stuitte op zijn profielpagina bij de Universiteit Utrecht. Ik weet natuurlijk niet wanneer hier voor het laatst naar is gekeken, maar ik heb wel een paar tips hoe het anders kan.

IHooge

Mijn indruk is telefoonboek+. Deze pagina is in allerlei opzichten een doodlopend spoor en frustrerend. Hieronder puntsgewijs waarom ik dat vind en wat er aan gedaan kan worden.

  • Ik kan niets te weten komen over het Onderzoeksinstituut Helmholtz. Tip: verwijs hier naar een profielpagina van dit instituut.
  • En wat betekenen 'psn' en 'fss'? Tip: je kunt een korte toelichting laten zien als je er met je muis overheen gaat.
  • De link naar de plattegrond geeft een 404. En dan niet een gebruiksvriendelijke, maar de Apache-variant: "Bestand niet gevonden op de server". Punt. Tip: een gebruikersvriendelijke foutpagina geeft aan hoe een gebruiker toch kan vinden wat zij zocht.
  • Wat ik echt een groot gemis vind is een lijst van publicaties van Ignace. Want daar was ik uiteindelijk voor gekomen: wie is deze man en wat doet hij?
  • Het e-mailadres is nog een ouderwetse mailto-link. Ik hoor Outlook-gebruikers al vloeken als het programma zuchtend en steunend een conceptmail aan Hooge gaat opmaken. Tip: een contactformulier is vriendelijker voor de gebruiker.
  • Ter vervanging van de niet bestaande plattegrond is een leuk interactief kaartje toch gauw genoeg toegevoegd?
  • En misschien een plattegrond van het pand zelf? Want ik vrees toch te verdwalen bij kamernummers als “17.24a”.

Met een paar kleine ingrepen is er van deze profielpagina heel wat te maken!

Succes.

Trackback

De URI om een Trackback naar dit bericht te sturen is: http://www.ddux.org/artikelen/archive/2010/10/15/bas-bruikbare-bespeigeling-pimp-je-profiel/trackback

Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: