Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2008 November

Artikelen en berichten (November 2008)

28 november 2008

Informatie-architect Peter Boersma (info.nl) sprak tijdens een bijeenkomst van de Adobe gebruikersgroep over ontwerpdocumentatie aan de hand van het bekende UX-model van Jesse James Garrett en zijn project voor de SNS Bank. ~ Link

Freek Bijl (efocus) ziet een volgende generatie bedrijfssites opdoemen: de site als dienstverlener. En nu maar hopen dat de gebruikskwaliteit van dergelijke sites hoger ligt dan die van de voorgaande generaties. (bron: f'watching) ~ Link

27 november 2008

Een team van de Rotterdamse CMD-opleiding heeft een generiek werkproces voor gebruikersgericht ontwerpen opgezet met profielen van bijbehorende methoden en technieken. ~ Link

Jeroen Bennink (info.nl) adviseert de informatie-architectuur van een site niet meer als boom maar als stad op te zetten. ~ Link

25 november 2008

En wat gebeurt er op #sdnc08? ~ Link

24 november 2008

Het internetbureau Info.nl lanceert een promotiefilm voor het bedrijf en haar diensten: KlikFilm. ~ Link

PUX-mail: Sonja Bakker
Foto Sonja Bakker

Xander Periëns stuurt weer eens een PUX-mail. Dit keer over de site van Sonja Bakker. Zijn schoonzus blijkt geïnteresseerd in de boeken en voordrachten van Sonja. Maar haar een berichtje sturen strandt al snel in een keuze voor de juiste categorie. En een boek bestellen of haar agenda raadplegen gaat ook niet van een leien dakje.

21 november 2008

Guido Gihaux vat voor wie het niet weet de essentie van gebruikersgericht ontwerpen ('User-Centered Design') samen. (bron: f'watching) ~ Link

Naar verluidt wordt voormalig directeur van LBi Lost Boys David Vink per 1 januari a.s. de nieuwe directeur van Clockwork Amsterdam. (bron: adformatie)

20 november 2008

Carole Derks bekeek een presentatie ('Brand versus User Experience'} en maakte een samenvatting van ideeën voor een positieve gebruikservaring. (bron: m'facts)

Ook Flash-ontwikkelaars in Nederland besteden aandacht aan de gebruikservaring van een website, design of applicatie. Oftewel, "de interactie en perceptie van de gebruiker". Op 26 november a.s. in Amsterdam.

19 november 2008

Ter gelegenheid van haar afscheid als directeur van de Amsterdamse HBO-opleiding Interactieve Media ondervraagt Geert Lovink Emilie Randoe over de maakbaarheid van de nieuwe media professional. "We gaan na een periode van relatieve stilstand weer spannende tijden tegemoet op het gebied van interactieve media."

Hyves en (in mindere mate) Marktplaats op het schavot van de gebruikservaring: bedroevende interface, onappetijtelijke vormgeving en ondoorgrondelijke informatie-architectuur. (bron: bright) - Desalniettemin zeer populair.

18 november 2008

Bruikbaarheid is eigenlijk heel eenvoudig. Online marketingmensen die iets willen verkopen leren het in een paar uurtjes. De bruikbaarheid van hun site beoordelen, knelpunten herkennen en dan optimaliseren. En klaar is Kees.

Ook de webanalisten hebben de Webbels ontdekt.

17 november 2008

Onderzoek van de Stichting Accessibility wijst uit dat het percentage toegankelijke overheidssites in drie jaar is toegenomen van vier (2005) naar twaalf procent (2008). - Da's nog steeds 88% ontoegankelijk!

Winnaar van de GvdV-prijs 2008 Corné Verbruggen (g-majeur) heeft het prototype dat bij zijn afstudeerscriptie hoort online gezet.

14 november 2008

PUX-mail: Seniorentelefoonwinkel
Seniortelefoon

Xander Periëns stuurt weer eens een PUX-mail. Dit keer over de seniorentelefoonwinkel. Zijn moeder vindt het wel handig dat er telefoons bestaan die speciaal voor haar zijn ontworpen. Toegesneden op de specifieke eisen en wensen van de wat oudere mens. Maar of de site zelf ook geschikt voor hen is betwijfelde Xander.

13 november 2008

De kogel is door de kerk. Corné Verbruggen (UT - Human Media Interaction) is de winnaar geworden van de eerste Chi Nederland Gerrit van der Veer prijs 2008 (d.i. tafellamp, oorkonde en 1.500 euro) met zijn scriptie "Task completion by flow: A new holistic interaction paradigm for browser based business software." PDF logo - Van harte!
UPDATE: Beeldimpressie nu beschikbaar.

Vandaag is het Wereldbruikbaarheidsdag! Marc Petersen (interactiondesign.tv) doet nog een poging WUD 2008 onder de aandacht te brengen. (via dc'boys)
WUD: Zinnig of onzinnig?


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: