Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2008 Oktober

Artikelen en berichten (Oktober 2008)

31 oktober 2008

Charlotte van Dael (searchresult) schreef nog maar weer eens over 'eye tracking' als smaakmakende evaluatietechniek voor bruikbaarheid. (bron: f'watching)

30 oktober 2008

Zo kun je ook een samenvattend verslag van DxF 2008 maken. (auteur: Brian Pagán)

29 oktober 2008

Mieke Gerritzen ("pionier in internetontwerp") is aangesteld als de nieuwe directeur van het Graphic Design Museum (Breda). (bron: adformatie)

28 oktober 2008

Een extra nieuwsbrief van Chi Nederland vermeldt ondermeer de juryleden van de Gerrit van der Veer prijs 2008: Gerrit van der Veer (OU/voorzitter), Ingrid Halters (TomTom), Martijn van Welie (Philips Design), Sander Leer (docent IxD a/d HAN) en David Lemereis (Bright). De Britse Ann Blandford is gastspreker.

De blog CMDaily.nl brengt een visie op de wereld en "een kijkje in de wereld van Communication & Multimedia Design."

27 oktober 2008

Ook Martijn de Visser c.s. verslaat Design by Fire '08.
"Je had erbij moeten zijn!", aldus Martijn. (bron: l'boysblog)

Verslag STIC-conferentie 2008
Logo STIC

Technische communicatie maakt ingewikkelde informatie toegankelijk, bruikbaar en inzichtelijk. Onlangs hield de beroepspraktijk haar jaarlijkse bijeenkomst onder het motto Leren van een ander: informatie voor gebruikers ontwerpen. Xander Roozen (Informaat) doet verslag over het ontwerp van meteorologische gegevens, installatie van waterpompen in ontwikkelingslanden en cartografische informatie. Informatieproducten vooraf met gebruikers testen bleek telkens essentieel.

Ruben Timmerman (eduhub) beantwoordt vragen over navigatieontwerp en bruikbaarheid voor een papieren tijdschrift gericht op 'web designers'.

24 oktober 2008

Bart van de Haterd en Charlotte de Hilster verslaan Design by Fire '08. (bron: frank-ly).

23 oktober 2008

Voor de liefhebbers van presentaties ontwerpen is er eindelijk de Nederlandstalige versie van Presentation Zen (Garr Reynolds 2008).

De genomineerde scripties voor de eerste Chi Nederland Gerrit van der Veer prijs 2008 zijn bekend. Het zijn "De ogen als input device in computerinteractie" PDF logo (S. Bus), "The Skill to Handle Information Overload" (C. Fink), "Nonprofit experience" PDF logo (E.Spoel) en "Task completion by flow" (C. Verbruggen)

22 oktober 2008

De Freshheads verslaan O'Reilly's Web 2.0 Expo in Berlijn. Onverwachts blijkt daar het veelbesproken onderwerp van de bruikbaarheid van sites aan de orde te komen. (bron: dc) - Maar over vuistregels praten is niet hetzelfde als ze toepassen zullen we maar zeggen.

Een impressie van Design by Fire 2008 (2)
Logo Design by Fire 2008

Een frisse kijk op het vakgebied door een relatieve buitenstaander is meestal verhelderend. Vormgever Peter van Honk (Informaat) bezocht de conferentie Design by Fire 2008 en maakte een persoonlijke notitie. In zijn verslag gaat hij vooral in op de voordrachten van Fabrique en Microsoft. Alles bij elkaar een waardevolle en leerzame ervaring, zo'n internationale conferentie over interactie-ontwerp.

Een impressie van Design by Fire 2008 (1)
Logo Design by Fire

Gisteren vond Design by Fire 2008 plaats in Utrecht. Deze stad wordt zo langerzamerhand de IxD-stad van Nederland. Arjanne de Wolf (Informaat) bezocht de tweede versie van dit evemenent en beschrijft haar indrukken en ervaringen. Voor Arjanne bleek de presentatie van ex-collega Jonathan Arnowitz het hoogtepunt van de bijeenkomst.

21 oktober 2008

Op Flickr begint de fotoimpressie van DxF 2008 langzaam te groeien. Op Twitter is het (nog) stil.

20 oktober 2008

Door de grote animo was het evenement ThisHappened.Utrecht in vijf uur uitverkocht. Goed zo Kars c.s.

Overredingsspecialist B.J. Fogg beantwoordt de vraag van webanalist Tom Wesseling "wanneer online experience en design moeten wijken voor de noodzaak van conversie (door persuasion)."

De firma LUST heeft voor de vormgeving van de (interactieve) site voor het Graphic Design Museum een Dutch Design Award gekregen in de categorie interactief ontwerp.

17 oktober 2008

PUX-mail: Bus 27
Het beste uit de bus

Xander Periëns stuurt weer eens een PUX-mail. Dit keer over Bus 27. Oftewel de mogelijkheid met een ouderwetse bus een gezellig groepsreisje te maken. Xander bezoekt de site maar wordt jammergenoeg overladen met foutmeldingen. Geen fouten is toch wel het meest basale dat je van een site mag verwachten. Een kwestie van aandacht.

16 oktober 2008

Christian Rohrer schreef op Alertbox van Jacob Nielsen over de classificatie van onderzoeksmethoden naar gebruiksbeleving. Ferry den Dopper (tantam) legt het nog even uit.


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: