Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2008 September

Artikelen en berichten (September 2008)

30 september 2008

Jeroen Bennink (info.nl) geeft zijn impressie van de EuroIA 2008 van afgelopen vrijdag en zaterdag.

Marc Drees (recruitmentmatters) haalt onderzoek aan waaruit blijkt dat slechts 3,5% van meer dan duizend onderzochte sites van de grootste bedrijven ter wereld een voldoende gebruikservaring biedt. Zijn treurige gebruikservaringen met vacaturesites zijn daarom niet zo verwonderlijk. (bron: f'watching)

29 september 2008

PUX-mail: Levensgenietersfair
Dansend echtpaar

Xander Periëns stuurt weer eens een PUX-mail. Dit keer over de beurs voor levensgenieters. Voor zijn oude moeder zou het weleens iets kunnen zijn. Maar het beeld van de levensgenieter van vijftig of ouder komt niet geheel overeen met de werkelijkheid van zijn moeder.

24 september 2008

PICNIC08 volgen in (bewegend) beeld, geluid en tekst? Importeer dit OPML-bestand OPML logo in je RSS-programma, zoals NetNewsWire (Mac) of FeedDemon (PC).

Stijn Bokhove (LB) over herontwerp NS.nl
Schermafbeelding Reisplanner

Enige tijd geleden werd de vernieuwde site van de NS gelanceerd. Het herontwerp van de site werd uitgevoerd voor Lost Boys. In een vraag-en-antwoordartikel legt Stijn Bokhove (creative director) uit hoe het project is aangepakt, welk ontwerp- en ontwikkelproces is doorlopen en hoe de gebruikersinterface is verbeterd. Een kijkje in de LB-keuken dus.

23 september 2008

Volgens Xaviera Ringeling (contentgirls) scoort het aanmeldingsformulier van AH.nl een 8+ en niet hoger. Het formulier blijkt niet zo heel ingewikkeld.

Op de blogs van Tribal en TND media blikt men terug op een gezellige, leuke en interessante D4C'08 aan boord van een Amsterdamse lichtboot.

22 september 2008

In de nieuwsbrief van Chi Nederland dit keer een portret van Yohan Creemers, ontwerpdirecteur bij Ylab en organisator van DxF 2008.

Peter Verkooijen brengt de boodschap van Dan Saffer: goedkopere aanraakschermen met sensoren en krachtigere processoren dwingen tot nieuwe benaderingen in interactie-ontwerp. (bron: emerce)

Op Bachelor-ICT verschijnen de eerste videomaterialen van Fronteers 2008.

19 september 2008

Nico Druif (druifdesign) deed in 2004 aan geschiedschrijving met zijn "indrukwekkende studie naar het ontstaan en de verdere ontwikkeling van de opleiding/afstudeerrichting Interaction Design binnen de HKU/KMT."

Luuk Ros zwengelt een discussie aan over het al dan niet bestaan van Dutch Interaction Design. Volgens hem is interactie-ontwerp eigenlijk online ontwerp, webontwerp en site-ontwerp. (bron: m'facts)

17 september 2008

Voor Michel Vuijlsteke (Namahn) is informatie-architectuur de kunst en de wetenschap om dingen vindbaar en bruikbaar te maken.

16 september 2008

PUX-mail: Prinsjesdag
Troonrede door Kon. Beatrix

Xander Periëns stuurt opnieuw een PUX-mail. Dit keer over Prinsjesdag, de site dan. Voor de actualiteit en snelheid van berichtgeving in de site heeft hij grote bewondering. Chapeau! Alle documenten netjes op tijd gepubliceerd, zoals aangekondigd. Jammergenoeg heeft de webredactie door de snelheid van werken ook hier en daar wat steken laten vallen.

Opgelet! Net als vorig jaar is er weer aanstormend creatief ontwerptalent. De finalisten van de Dutch Design Awards 2008 (in hernieuwd jasje) zijn bekend. AH.nl (Fabrique), Accessorize (Martin & van Grinsven) en typeradio.org (DBXL, LoveLiza & Underware) zijn genomineerd voor de beste website. Voor het beste interactieve ontwerp staan Fluid (MSNBC Spectra), Lust (Graphic Design Museum) en Woedend! (Asics) in de finale. Uitslag zaterdag 18 oktober a.s.

Presentatiematerialen van de voordrachten tijdens Fronteers 2008 zijn inmiddels beschikbaar.

Info.nl brengt voor Team 1 het praktijkvoorbeeld Routenet in tijdens DfC 2008. Centrale vraag voor dit team: "Wat is het target voor conversie bij free content?"

Overige teams en hun uitdagingen: Conversion All Stars en Freeconomy (KPNvandaag), Funnel Freaks en Gorillasz (IKKI), Lazy Frogs (Routenet), Hot on Conversion (OHRA) en Permanently Under Construction (CB Achmea).

15 september 2008

Komende PICNIC leidt tot commotie onder online marketingmensen, reclamemakers en verkopers. Was het eerst de rijkelijke subsidie, nu richt de kritiek zich op de afwezigheid van Nederlands creatief talent tijdens het evenement. (bron: adformatie)

12 september 2008

PUX-mail: Website van het jaar
Logo websitevanhetjaar.nl

Xander Periëns stuurt weer eens een PUX-mail. Dit keer over de verkiezing van de website van het jaar 2008. Als gepassioneerd webgebruiker en weinig omhanden wil hij graag zijn mening kenbaar maken en nog even snel meedoen. De site waar hij zijn stem kan uitbrengen zal - als hij het mag zeggen - de prijs zeker niet krijgen.

Eindelijk krijgt gebruiksgemak van dagbladsites de aandacht die het verdient. Het regent klachten. (bron: m'facts)


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: