Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2008 Augustus

Artikelen en berichten (Augustus 2008)

28 augustus 2008

Full-service internetbureau Mirabeau is opgenomen in de Technology Fast 50 (de vijftig snelstgroeiende technologiebedrijven in Nederland) van Deloitte. Technologiebedrijven "ontwikkelen eigen technologie, leveren een technologiegerelateerd product en/of hebben veel aandacht voor onderzoek en ontwikkeling." (bron: emerce)

Met de introductie van de nieuwe versie van Internet Explorer worden krakkemikkige online applicaties en websites misschien eindelijk eens aangepakt en gewebstandaardiseerd. (bron: w'wereld)
Pete LePage van het MSIE-team geeft 12 september a.s. tekst en uitleg.

27 augustus 2008

Ed Peelen en Albert Boswijk van het Europees Centrum voor de Belevingseconomie spreken in deze podcast over de waarde van betekenisvolle belevenissen voor bedrijven.

Robert-Jan van Diepen (diepbizniz) zet een aantal kwantitatieve onderzoeksresultaten uit de Verenigde Staten op een rijtje voor een succesvolle online gebruikservaring. (bron: m'facts)

26 augustus 2008

Tijdens PICNIC 2008 organiseert STBY in samenwerking met 31 Volts en Design Thinkers een 'hands-on workshop' over Service Design. Tevens wordt die dag (26 sept.) het Service Design Netwerk Nederland gelanceerd.

25 augustus 2008

In december vorig jaar publiceerde DdUX.org een kort artikel over het gebruik van Post-Its (de 'sticky') in ontwerpteams. Kate Rutter (Adaptive Path) startte onlangs de blog StickyNote Ninja, geheel gewijd aan dit handige en simpele hulpmiddel.

Ter promotie van PICNIC 2008 publiceert hun blog een kort vraaggesprek met internationaal bekend informatie-architect Adam Greenfield. Zoals bekend is Adam ook hoofdspreker op de EuroIA. (bron: markvanderbeeken)

21 augustus 2008

Stefan Wobben en Ruben Timmerman starten de LinkedIn-groep NL.UX voor UX-professionals in Nederland.

Creatieve, professionele en gepassioneerde ontwerpers, ontwikkelaars, managers, experts en ander loslopend webtalent kunnen voor vacatures terecht bij de webspecialistenvacaturebank.nl.

Webanalisten willen niet zomaar bezoekers, maar bezoekers waar geld aan is te verdienen. André Dominicus pleit er daarom voor de klassieke landingspagina te vervangen door de interactie-ontwerptechniek van het jaar: de 'lightbox'. (bron: w'analisten)

De noodzaak vanuit de ervaring en beleving van mensen te denken met een ontwerpperspectief op (commerciële) dienstverlening en niet vanuit de zogeheten creatieve partij krijgt zowaar de aandacht van online marketingstrategen en reclamemakers.

19 augustus 2008

Van de sprekers en sessies tijdens Design by Fire 2008 zijn de bio's en samenvattingen beschikbaar.

Deelnemerslijst met de eerste 65 personen voor Design for Conversion 2008 beschikbaar.

18 augustus 2008

De 'stem van het volk' kan vanaf nu worden uitgebracht op maar liefst 140 kandidaten (in veertien categorieën) voor de Website van het Jaar 2008. Uitslag 18 september a.s.
Dat zijn weer 140 webbelkandidaten.

De cellenfilosofie van het vroegere BSO leeft voort. Mirabeau opent in het centrum van Amsterdam een vijfde kantoor.

De betekenis, waarde en zin van een zogeheten alumni-netwerk is nu ook in de wereld van full-service internetbureaus doorgedrongen: Old Lost Boys.

15 augustus 2008

Wat houdt zo'n HBO-opleiding 'Communication & Multimedia Design' nou eigenlijk in? Het zelfevaluatierapport 2007 PDF logo van de Hogeschool Rotterdam geeft een uitstekend kijkje in de keuken.

13 augustus 2008

Nique Sanders verzamelt in haar weblog Latebytes interessante, relevante en bijzondere onderwerpen over de vormgeving van complexe informatie voor menselijk gebruik.

De geheim agenten van ShopControl merkten dat Nederlandse bedrijven en organisaties slecht tot niet reageren als ze een e-mailbericht van (potentiële) klanten ontvangen. In de praktijk lijkt online klantgerichtheid dus vooral uit goede voornemens te bestaan.

12 augustus 2008

Maar liefst twee applicaties uit Nederland behoren volgens bruikbaarheidsgoeroe Jakob Nielsen tot de top tien gebruikersinterfaces van 2008: PRISMAprepare (Océ) en SuperSaaS (SuperSaaS).


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: