Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2008 Juli

Artikelen en berichten (Juli 2008)

31 juli 2008

Web Dogma 2006 (Nederlandse versie)
Afbeelding Eric Reiss

Over de zin en onzin van vertalingen valt veel te zeggen. Een vertaalde tekst maakt de inhoud voor meer mensen toegankelijk. Vanzelfsprekend behoeft niet elke tekst een vertaling. Maar soms is een vertaling zinvol. Zeker als er over de inhoud veel valt te zeggen. Een voorbeeld van zo'n tekst is 'Web Dogma' van Eric Reiss (FATDux) uit 2006. Bij deze dus een Nederlandse versie.

UPDATE: We hebben ons huiswerk niet goed gedaan en hadden ons de moeite kunnen besparen. Er is ook een Nederlandse site van FATDux, incl. een vertaling van de dogmaregels met kleine nuanceverschillen.

Er is 18 september a.s. weer een congres over (systemen voor) content management met nationale en internationale sprekers. Zowaar komt in dit gezelschap het onderwerp 'usability en accessibility, findability, webrichtlijnen, metadatering en taxonomieën' aan de orde.

30 juli 2008

Tim van Tongeren (sapient) vertelt over zijn merkwaardige ervaringen in het zoeken naar simpele informatie over hypotheken bij de grootbanken. (bron: theexperiencedesignscout)

29 juli 2008

Tobias van Veen (vormgever bij info punt nl) vertelt tijdens Reboot 10 over de betekenis van design en zijn (conventionele) vormgeversrelatie tot techniek. Van Photoshop tot 'look-and-feel'.

Stefan Wobben (concept7) zet de wetten van de gestaltpsychologie op een rijtje en illustreert ze met online voorbeelden.

Een goede en goedkope webdesigner nodig? Geen punt. Het Rotterdamse bedrijf Tellus ('een internationaal georiënteerde dynamische en snel groeiende e-business onderneming') lanceert een vergelijkingssite voor prijzen, tarieven en kosten in de wereld van webdesign.

28 juli 2008

Ferry den Dopper (tamtam) laat zien dat de vindbaarheid van informatie niet alleen iets is voor zoekmachines maar vooral ook voor mensen. (bron: emerce)

De kans bestaat dat de onovertroffen gebruikservaring van de Apple-produkten ook bij TomTom merkbaar wordt. (bron: emerce)
Volgens recent onderzoek scheelt dat zo een aantal ongelukken.

25 juli 2008

PUX-mail: Het begint met taal
Schermafbeelding HBMT

Xander Periëns stuurt weer eens een PUX-mail. Dit keer over de promotiesite voor inburgeraars: het begint met taal punt nl. Xander probeert zijn buurman terzijde te staan de inhoud van de site te begrijpen. Zelfs een oud-leraar Duits kan daar nog wel eens moeite mee hebben.

EuroIA (26-27 september a.s. in Amsterdam) heeft twee nieuwe sponsors gevonden: Human Factors International (Gold) en Informaat content design & creation (Silver).

24 juli 2008

Hans Kemp (hogeschooldocent en coördinator van de vakgroep Interaction Design aan de Rotterdamse CMD-opleiding) heeft de presentaties voor zijn studenten op SlideShare gezet.

De winstcijfers van Lost Boys in het tweede kwartaal verkleuren van (huiskleur) rood in zwart. Daarmee is de LBi vestiging in Nederland weer winstgevend. (bron: emerce)

23 juli 2008

Het wachten wordt beloond. Niet op Emerce, zoals eerder aangekondigd, maar op YouTube zijn de videopresentaties te bekijken van de gastsprekers tijdens TWAB 2008.

In de nieuwsbrief van Chi Nederland dit keer een portret van Stefan Wobben, mede-oprichter van Concept7.
"Ik denk dat we aan de vooravond staan van de doorbraak van mobiel internet."

Nicoline van Elten (junglerating) buigt zich over de bruikbaarheid van zogeheten 'rich internet applications'. (bron: f'watching)

2 juli 2008

Een nieuw online initiatief (Recruitment Matters) gaat er vol tegenaan wat betreft bruikbaarheid ('gebruiksvriendelijkheid'). Uitsluitend en alleen gericht op online werving en selectie weliswaar.

September is conferentiemaand. Tijdens Emerce eDay 2008 (18 september, Rotterdam) spreekt een internationaal gezelschap met ondermeer Jesse James Garrett (mede-oprichter Adaptive Path).

1 juli 2008

In editie 2008.02 van Stroomt Journal uitgebreide aandacht voor bruikbaarheidstesten.


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: