Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2008 Juni

Artikelen en berichten (Juni 2008)

30 juni 2008

Ferry den Dopper (TamTam) stelt zichzelf de vraag waarom in Nederland onder kenniswerkers RSS ('Really Simple Syndication') nog steeds niet van de grond komt. Belangrijkste reden lijkt hun mentale luiheid.

27 juni 2008

Met een presentatie van maar liefst 132 slides informeren Martin van Kranenburg (libralab) en Stefan Wobben (concept7) online marketingmensen die iets willen verkopen over Usability Engineering.

26 juni 2008

En ook mobiele telefoons hebben zo hun bruikbaarheidsgebreken. Maar liefst de helft van de Nederlanders gebruiken hun telefoon alleen om te bellen en SMS-berichten te versturen. De lege batterij, het slechte bereik en de onvindbaarheid van instellingen zijn hun grootste ergernissen.

Werk aan de winkel! De Ernst & Young ICT Barometer meldt dat een kwart van de Nederlandse bedrijven een nutteloze website heeft. Ook al heeft vrijwel elk bedrijf in Nederland een site de kwaliteit ervan stagneert al jaren. Hun gebrekkige kwaliteit vormt daarmee de grootste belemmering voor online zakendoen.

Han Gerrits: "Sites hebben een bedrijfsstructuur en geen gebruiksstructuur."

Herkenbaar? Niemand blijkt er aan te ontkomen...

25 juni 2008

Het programma van de vierde Euro IA Summit (26-27 september, Amsterdam) is inmiddels uitgebreid met samenvattingen van de voordrachten door sprekers uit Europa en daarbuiten.

In het tijdschrift voor ICT-diepdenkers Informatie krijgt het onderwerp klantbeleving ook aandacht. "De customer experience is het emotionele deel van de transactie."

24 juni 2008

Antje Roestenburg verslaat TWAB 2008 bij Chi Nederland.
Het is toch altijd weer opmerkelijk dat we voor een Nederlandstalig publiek in het Engels schrijven. Sommigen zien dit zelfs als "intellectuele onthoofding en schade aan de kenniseconomie".

RECTIFICATIE: In de veronderstelling dat Nederlands Antjes moedertaal is, was haar taalkeuze opmerkelijk. Dit bleek een misverstand.
Naar verluidt is het beleid van Chi Nederland de verenigingssite Nederlandstalig te houden.

In het programma van PICNIC '08 (24-26 september, Amsterdam) zitten enkele interessante (vooral Amerikaanse) sprekers, zoals Adam Greenfield (hoofd Design Direction Nokia), Genevieve Bell (directeur User Experience Intel), Bil Moggridge (oprichter IDEO) en Stefano Marzano (directeur Philips Design).

23 juni 2008

Voor webontwerpers geïnteresseerd in techniek en webontwikkelaars geïnteresseerd in ontwerp werd onlangs het seminar 'Web Designers & Developers Day' georganiseerd met aandacht voor de RIA-producten van Microsoft en Adobe.

En weer is er een glazenbolkijker die het nirvana schetst. Was versie 1.0 publicatie en 2.0 communicatie, Web 3.0 is over tien jaar een wereldwijd marketingsysteem vol 'digitale intelligentie'. (bron: adformatie)

20 juni 2008

PUX-mail: UEFA
Logo EK 2008

Xander Periëns stuurt weer eens een PUX-mail. Dit keer over - hoe kan het ook anders - de site van de UEFA. Ook bij hem heeft de oranjekoorts toegeslagen. Hij bezoekt veel sites waar EK-informatie is te vinden. Als ex-leraar Duits heeft hij geen probleem de Duitse taalversie te gebruiken. Zoeken in de foto's van zijn zoon blijkt niet makkelijk.

Tijdens het congres 'From Business To Buttons' (12-13 juni j.l.) hielden twee interactie-ontwerpers uit Nederland een voordracht. Kars Alfrink ('More than useful: A framework for playful design') en Harry van der Veen ('New interaction techniques').

19 juni 2008

Het artikel van informatie-architect Alex Wright over de Belgische visionair Paul Otlet in de New York Times blijft ook in Nederland niet onopgemerkt. "Ongelooflijk."

Paul Veugen (flyers) geeft voorbeelden van hoe sites rekening houden met het graduele verschil tussen 'satisficers' op zoek naar een voldoende oplossing en 'maximizers' op zoek naar de beste. Vermindering van de keuzestress zou zo tot meer conversie leiden (lees: verkoop).

18 juni 2008

Inmiddels (17:00) heeft de Nederlandse professional het nieuwe basisgereedschap Firefox 3 maar liefst 121.026 maal opgehaald. Dat is 0,72% van de bevolking met 16.645.313 inwoners. Dat schiet lekker op.

17 juni 2008

In de nieuwsbrief van Chi Nederland dit keer een portret van Ruben Timmerman, 'usability & online marketing wereldverbeteraar'.
"(...) Seth Godin, om de hardcore HCI-mensen wat meer hippe marketingwijsheden bij te brengen die goed aansluiten bij online geld verdienen. Als ze de Godin-lingo wat meer beheersen, denk ik dat ze usability beter aan de stugge opdrachtgevers kunnen verkopen."

De verleidingsprincipes van Robert Cialdini doen het goed bij online marketingmensen die iets willen verkopen. Tanja de Bie doet verslag van een promotiebijeenkomst voor zijn Nederlandse boekvertaling.

Eenvoud ('simplicity') en vooral de Nederlandse variant ervan (denk aan Philips' motto) blijkt op meer vlakken herkenbaar.

16 juni 2008

Van enkele voordrachten tijdens TWAB 2008 zijn de presentaties beschikbaar.


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: