Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2008 Mei 29 PUX-mail: Snippr

PUX-mail: Snippr

Redactie, 29-05-2008

From: xander.periens@gmail.com
To: snippr.nl
Subject: Inspiratie
Date: 29 mei 2008 11:12 GMT +02:08

Geachte Snippr.nl,

Ik maakte vorige week de spelletjeskast van mijn zoontje open, hoorde wat schuiven en werd pardoes bedolven onder de neertuimelende inhoud. Zo voelde ik me vandaag ook toen ik uw homepage op snippr.nl bezocht.

Snippr1

Overweldigd, zeg maar, door die hoeveelheid reusachtige woorden die er van bovenaf neerploffen. Je weet eigenlijk niet waar je op wilt klikken. Of welk doel de website überhaupt heeft.

Gelukkig is er een begeleidend tekstje op de homepage. Maar ook jammer dat er een verhaaltje nodig is om te weten waar ik naar kijk. Het gaat over insipratie, begrijp ik, voor Nieuwe Professionals.

Snippr2

Dus dáárom voel ik me als Oude Professional (ex-leraar Duits, onterecht afgekeurd in ’92) niet aangesproken door uw homepage. Inspiratie is voor mij iets dat persoonlijk is, subtiel, en niet iets dat je als een mud kolen over je uitgestort krijgt.

Ook ik haalde inspiratie uit mijn werk. Zoals Wilhelm Freiherr von Humboldt al opmerkte: 'Nie ist das menschliche Gemüt heiterer gestimmt, als wenn es seine richtige Arbeit gefunden hat.' Ook uw website gaat daarover, een nobel streven. U spoort mensen aan om 'snippers' inspiratie met elkaar te delen. Maar ik vrees dat uw plan door gebrek aan inhoud nog niet tot volle wasdom gekomen is.

Ik ging eens navigeren met behulp van de moderne tag cloud. Mijn oog viel op 'tuinieren'. Ja, daar haal ik ook veel insipratie uit. Mijn vrouw heeft liever dat ik tegen de alstroemeria's sta te mopperen dan tegen haar.

Snippr3

Ik hoopte op wat tuininspratie, maar kreeg een lijstje van deelnemers op de site die zo te zien, bij het aanmelden, allemaal tuinieren hebben aangekruist als interesse.

Snippr4

Klikte er eens eentje aan. Kreeg een profiel te zien met een nieuwe tag cloud, waarin ik weer het woord tuinieren vond.

Snippr5

Waagde er nog een klikje aan. Het resultaat:

Snippr6

Helaas bleef het niet bij dit ene voorval. De site staat bol van de linkjes naar linkjes waar uiteindelijk niets achter zit. In een enkel geval kom je nog een niet leuk bedoelde, maar toch grappige bijdrage tegen, zoals over een ‘gletser’ in 'Zwisterland'.

Snippr8

Ik kom over een jaartje nog wel eens kijken, of er al meer inhoud te vinden is die me wel inspireert. U insipireerde mij in ieder geval wel tot deze mail. Waarvoor dank.

Groet,
Xander Periëns

Trackback

De URI om een Trackback naar dit bericht te sturen is: http://www.ddux.org/artikelen/archive/2008/05/29/pux-mail-snippr/trackback

Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: