Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2008 Mei

Artikelen en berichten (Mei 2008)

30 mei 2008

Han Rusman schreef een column over de logica van de structuur achter interfaces. Het mentale model van ontwerpers in plaats van gebruikers blijkt maar al te vaak dominant. Met alle gevolgen van dien. (bron: m'facts)

Ferry den Dopper (TamTam) doet verslag van een voordracht door Lou Carbone tijdens Microsoft Mix Essentials 2008 over hoe online marketingmensen die iets willen verkopen een klantbeleving zouden moeten begrijpen. (bron: f'watching)

29 mei 2008

PUX-mail: Snippr
Logo Snippr.nl

Xander Periëns stuurt weer eens een PUX-mail. Dit keer over Snippr. "Een plek waar je online je inspiratieboekje kunt vastleggen, bijhouden en delen met anderen. (...) Het is de plek waar je vorm kunt geven aan wie je bent, wat je kunt en wat je wilt." Niet bepaald iets voor Xander om inspiratie uit te halen.

De videoregistratie van de 21ste globaliseringslezing en aansluitende discussie met Andrew Keen, Karin Spaink en Michael Polman is nu beschikbaar.

28 mei 2008

Niet Emerce maar Mobile Monday Amsterdam publiceert als eerste een videoregistratie van TWAB 2008. The new mobility door Christian Lindholm (40 min.)

27 mei 2008

Marcel Zwiers (31Volts) vraagt zich af waarom in een diensteneconomie de creatieve industrie zich niet met het ontwerp van diensten bezighoudt.

In de wereld van online marketingmensen is Jakob Nielsen genoegzaam bekend. Maar dat nu de King of Usability ook in de Nederlandse ICT-wereld aandacht krijgt is bijzonder. Jammergenoeg nog wel met een vertaald BBC-bericht.

26 mei 2008

Amsterdam krijgt geen genoeg van Adam Greenfield. Na zijn succesvolle spreekbeurt op TWAB 2008 is hij ook te beluisteren tijdens de vierde Euro IA Summit (26-27 september) en op PICNIC 08 (24-26 september).

Ook Ferry den Dopper (TamTam) bezocht vorige week het congres over systemen voor content management en schreef een verslag. Gesloten CMS'en (Web 1.0) lijken minder toekomstbestendig dan de open versies (Web 2.0).

23 mei 2008

Zelfverklaard internetgoeroe en glazenbolkijker (in hedendaags trendwatcher) Vincent Evers buigt zich over systemen voor content management en ziet ze voornamelijk als een blok aan het been voor Web 2.0. (bron: dutchcowboys)

Ruben Timmermman (usarchy) beantwoordt de vraag 'Hoe win ik een Usablity Award in 2009?' aan de hand van tien tips.

Langzamerhand stromen verslagen en impressies van The Web and Beyond 2008 binnen: Marcel van der Heijden (m'facts), Sarah van Hecken (IN10), Wilbert Pot (frankly), Rogier Bikker, Bart Schutz (frankwatching), Iskander Smit, Michiel de Lange, Jan Libbenga (emerce) en twab08 (Flickr).
Vanzelfsprekend ook een Twitterspoor (bron: summize).

Videoregistraties van de keynotes zijn binnenkort op "hét belangrijkste multimediale platform op het gebied van business, marketing en media 2.0 in Nederland" (Emerce) te vinden.

21 mei 2008

Ook DdUX.org komt naar The Web and Beyond 2008 in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Met de WebbelBox!
Kom gerust langs.

HCI Nederland is weer een prijs (of in hedendaags 'Award') rijker. De Gerrit van der Veer prijs is de HCI-scriptieprijs voor studenten van universiteiten en hogescholen, op initiatief van Chi-Nederland. De prijs is vernoemd naar de nog altijd even actieve HCI-onderwijspionier en mede-oprichter van Chi-Nederland. Uitreiking is op 13 november 2008.

20 mei 2008

Neerlands trots in de wereld van webontwikkeling (Peter-Paul Koch of ppk voor intimi) spreekt volgende maand tussen andere befaamde front-end programmeurs tijdens 'An Event Apart' over JavaScript. Fronteers heeft kennelijk ook internationale aspiraties.

Het wachten is nu op de Nederlandstalige versie van 'Design Coding'. Bijvoorbeeld door Willie Wartaal en de Fronteers.

19 mei 2008

Dat bruikbaarheid van websites niet alleen voor grote mensen belangrijk is maar ook voor kinderen bewijst een onderzoek door 2C Usability en de stichting Mijn Kind Online maar weer eens. Remco Pijpers geeft een samenvatting van de onderzoeksresultaten. (bron: f'watching)
UPDATE: De hoofdstukken 1 t/m 3 van het rapport zijn nu beschikbaar.

Aartjan van Erkel (schrijvenvoorinternet) geeft vijf tips om de rol en betekenis van online formulieren in het verleidingsproces te vergroten.

16 mei 2008

"Ik kan het niet." - B.W.A. van Oranje-Nassau

Wat is je rol en taakgebied in de wereld van internet- en ontwerpbureaus? Ben je adviseur, analist, ontwerper of ontwikkelaar? En hou je je bezig met concept, strategie, informatie of interactie? Drie gevestigde branche-organisaties proberen wat orde in de vermeende chaos van functies te scheppen. Resultaat: de rol onderzoeker is alleen gericht op marketing, de combinatie web en design bestaat niet en informatie-architectuur, bruikbaarheid en user experience zijn onbekende taakgebieden.


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: