Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2008 Maart

Artikelen en berichten (Maart 2008)

31 maart 2008

Behalve Christian Lindholm zijn nu ook de andere gastsprekers bekend van The Web and Beyond 2008 (22 mei a.s. Amsterdam): Adam Greenfield (Head of Design Direction bij Nokia), Jyri Engeström (oprichter van Jaiku) en Ben Cerveny (adviseur bij Stamen Design).

28 maart 2008

Voor de promotie van zijn nieuwe boek organiseren de uitgever en het European Centre for the Experience Economy een evenement (8 april a.s. Amsterdam) waarin auteur Joseph Pine II vertelt over de kracht en waarde van authenticiteit.

27 maart 2008

Dat een gebruiksbeleving en -ervaring wordt bepaald door meer dan alleen bruikbaarheid ('usability') weet elke beroepsbeoefenaar. De meningen lopen uiteen over welke andere kwaliteiten van belang zijn. De alom geroemde beleving en ervaring van zoekmachine Google heeft in ieder geval kwaliteiten als zinvol, snel, eenvoud, betrokken, innovatief, universeel, winstgevend, mooi, betrouwbaar en persoonlijk.

26 maart 2008

Met een geheel vernieuwde site is de aanmeldingsperiode voor de Usability Award 2008 officieel van start gegaan. Vanaf 21 april a.s. vindt de stemming plaats voor de meest gebruiksvriendelijke site door het landelijke internetpubliek.

25 maart 2008

Nieuw Europees onderzoek wijst uit dat de complexiteit van moderne apparatuur nog steeds voor de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking in de weg zit. (bron: de telegraaf)

21 maart 2008

KIJK- EN LUISTERTIP: Tijdens de gure paasdagen bieden opnamen van Webstock 2006 en 2008 (Nieuw-Zeeland) de nodige afleiding. Voordachten van ondermeer Molly Holzschlag, Peter Morville, Luke Wroblewski en Kathy Sierra.

PUX-mail: Paasactiviteiten
Illustratie bij artikel

Didus Periëns is voor de komende paasdagen op zoek gegaan naar leuke en gezellige activiteiten voor de jeugd. Op allerlei sites worden suggesties gedaan. Maar helaas is er niet snel iets te vinden dat hem aanspreekt. Zoeken is makkelijk; iets vinden blijkt lastiger.

20 maart 2008

De Nederlandse Design Prijzen gaan op de schop. Althans dat lijkt er op. Internationalisering van de jury om het introverte, voorzichtige en bescheiden karakter van de Nederlandse ontwerpwereld te doorbreken is de belangrijkste verandering. Misschien helpt het ook ontwerp voor een positieve gebruiksbeleving tot Dutch Creativity te rekenen? (bron: adfoblog)

Michel Vennema (isabel) benadrukt het belang van antwoorden op vragen voor wie (doelgroep) en waarom (doelstellingen) je een site maakt. Terloops introduceert hij een synoniem voor de term 'persona': de ijkpersoon. (bron: f'watching)

Tanja de Bie laat zien hoe bij Centraal Beheer 404- en andere storingspagina's ook kunnen bijdragen aan een positieve gebruiksbeleving.

19 maart 2008

Voor onderzoekers onder ons geïnteresseerd in statistieken. Woensdag 2 april a.s. (16.00 – 18.00) vindt er een Web Analytics Wednesday (WAW) plaats op het kantoor van LBi Satama (Amsterdam). Aan de orde komen ondermeer praktijkvoorbeelden, zoals ABN Amro en FBTO.

Technologische expertise is niet de sterkste kant van informatie-architecten. Tijdens Topic Maps 2008 (2-4 april, Oslo) blijkt Nederland toch goed vertegenwoordigd door Marc de Gunst (SBV Forensics), Jelte Verhoeff (Arbo Unie), Marco Aarts (ICTU), Gabriel Hopmans en Roger Dols (beiden Morpheus).

De Fronteers plannen op 11-12 september 2008 een congres over vooral JavaScript. Lokatie: Pakhuis De Zwijger (Amsterdam). Het congresprogramma is in ontwikkeling.

18 maart 2008

Je altijd al afgevraagd wat de (on)zin van systemen voor content management is? Je kunt er 20 maart a.s. in Utrecht met CM-specialist Bob Boiko over van gedachten wisselen.

17 maart 2008

Christian Lindholm (Fjord en voorheen Yahoo! en Nokia) is de eerste gastspreker tijdens de 12e Chi Nederland conferentie The Web and Beyond (Amsterdam 22 mei a.s.) over mobiliteit. Zijn blog Moving experiences is het bijhouden waard. Een paar dagen later spreekt hij op MEX: Mobile User Experience.

13 maart 2008

Aartjan van Erkel (schrijvenvoorinternet) laat aan de hand van een voorbeeld zien hoe de taal- en tekstdimensie van een bancaire webwinkel bijdraagt aan de kwaliteit ervan.

In de nieuwsbrief van Chi Nederland dit keer een portret van Stijn Nieuwendijk, bruikbaarheidsspecialist bij valsplat.

Stroomt informatiehuishouding (Utrecht) publiceert een nieuwe editie van hun Journal met dit keer uitgebreid aandacht voor webrichtlijnen bij de rijksoverheid.

7 maart 2008

Martijn Reintjes (entertaininginteractions) houdt een pleidooi het web interessanter en vermakelijker te maken door techniek (denk aan AJAX, kunstmatige intelligentie en geavanceerde algoritmes) met bruikbaarheid en interactie te combineren. (bron: f'watching)

PUX-mail: Bladeren
Door boek bladeren
Xander Periëns stuurt weer eens een PUX-mail. Dit keer over bladeren op het web. Maar dan ook echt bladeren: bladzijde voor bladzijde omslaan. Op het scherm en van pagina tot pagina. Dat daar de nodige inconsistenties in zitten laat zich raden.

Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: