Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2008 Januari

Artikelen en berichten (Januari 2008)

4 januari 2008

Dat er in 2007 ook in het Nederlands aandacht werd besteed aan de bruikbaarheid en gebruiksbeleving van digitale producten blijkt uit dit 'collegedictaatPDF logo van de opleiding Informatiekunde (UU).

3 januari 2008

De misvatting van eenvoud
Albert Einstein

De complexiteit van het leven neemt toe. Op alle terreinen valt er wel wat te kiezen. Met soms een gevoel van onbehagen als resultaat. Het streven naar meer eenvoud bij technologie kan dan ook in het licht worden geplaatst van complexiteitsreductie. Maar is eenvoud nu altijd beter dan complexiteit?

Nicoline van Elten (junglerating) laat zien hoe je een site kunt verbeteren met een bruikbaarheidstest. Citaat: "De gebruiker heeft namelijk altijd gelijk en kijkt objectief naar de website." (bron: frankwatching)

Renata Verloop (verloopwebmanagement) somt tien oorzaken op van de geringe bruikbaarheid van de meeste sites. Gebrek aan expertise, tijd/geld en moed zijn de belangrijkste. (bron: frankwatching)

2 januari 2008

De Fronteers starten een discussie over de relevantie van de webrichtijnen van de overheid. Te beginnen met de eerste: de scheiding van structuur en vorm.

De vraag waarom Lost Boys Satama overneemt leidt tot discussie over hoe een gezonde winst te maken in de wereld van het Nederlandse webdesign. (bron: frankwatching)


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: