Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2007 Oktober

Artikelen en berichten (Oktober 2007)

31 oktober 2007

Ferry den Dopper (TamTam) schreef zijn vijfde en laatste deel in de artikelenserie 'Vertrouwen is te ontwerpen'. (bron: frankwatching)

Saskia Idzerda (Media Catalyst) en Kars Alfrink (Leapfrog) vertegenwoordigen de Nederlandse gemeenschap tijdens 'Interaction 08' in de Verenigde Staten.

Gebruikskwaliteiten van een applicatie kwantificeren is een uitdaging in zichzelf. De bruikbaarheid ervan daadwerkelijk 'meten' is al lastig genoeg. Maar hoe doe je dat met iemands gevoelens van verbondenheid of betrokkenheid ('engagibility')? (bron: marketingfacts)

30 oktober 2007

Onder de naam IDstudents hebben nu ook de interactie-ontwerpers in opleiding een eigen Ning-netwerk gevormd.

Design by Fire: een verslag
Logo DxF07

Vorige week kwamen maar liefst ruim honderd Nederlandse interactie-ontwerpers bijeen voor lezingen over interessante concepten, ideeën en benaderingswijzen. Op de conferentie Design by Fire 2007 stonden ondermeer de emotionele beleving van producten, het belang van gebruikersonderzoek en 'rapid prototyping' in de belangstelling. Heleen Boland (Informaat) doet verslag.

29 oktober 2007

Ruben Timmerman (usarchy) probeert zich af te melden bij de nieuwsbrieven van de NS, Kluwer en TNT. Dat blijkt niet zo makkelijk.

26 oktober 2007

Op de website van 'Design by Fire 2007' zijn inmiddels enkele verwijzingen opgenomen naar presentaties, PDF-documenten en beeldmateriaal van de bijeenkomst.

25 oktober 2007

Wil je weten wie er aan 'Design by Fire 2007' heeft deelgenomen? Er is een deelnemerslijst.

Ruben Bos (mangrove) schrijft in 'Webdesign Rules' over websites voor opdrachtgevers met de 'onbetwiste regels' van het web en hun tegenargumenten. Een objectief beoordelingskader voor websites helpt bij de start. (bron: marketingfacts)

24 oktober 2007

Ruben Timmerman (usarchy) geeft tien gratis tips voor webbouwers om sites voor zoekmachines optimaal bruikbaar te maken.

Onder de naam IDnetwork hebben (freelance) interactie-ontwerpers in Nederland een Ning-netwerk gevormd.

19 oktober 2007

Nog meer prijzen te verdienen. Het Leidse universitaire weekblad Mare looft een prijs uit voor degene die een goed Nederlands woord voor 'interface' weet. De winnaar ontvangt een exemplaar van 'Why designers can't understand their users' (Dr. Leonard Verhoef). - Buitenkant?

18 oktober 2007

Het beste (interactieve) ontwerp van 2007
Illustratie bij artikel (DDW)

In de week van 20 t/m 28 oktober staat het wereldvermaarde Dutch Design in het zonnetje. In Eindhoven wordt de hele week aandacht besteed aan ontwerp waarin vernieuwing, gebruiksgemak en emotionele beleving centraal staan. Bij begin van de week reikt journalist en televisiepresentator Jort Kelder de Nederlandse Designprijzen uit aan de beste ontwerpers van het jaar. En ook ontwerpers van interactieve toepassingen kunnen in de prijzen vallen. - P.S. Sanne Kistemaker werd met 'Piece of Family' winnaar in de categorie 'Interactief' en ontving de 'Design for All Award'.

17 oktober 2007

Elke organisatie een CXO
Illustratie bij artikel

Organisaties leggen de belangrijkste verantwoordelijkheden voor communicatie op het hoogste niveau bij de chefs. Technologie bij de 'Chief Technology Officer', informatie bij de 'Chief Information Officer' en marketing bij de 'Chief Marketing Officer'. Maar wie heeft de gebruiksbeleving en klantervaring van het aanbod in portefeuille? Een plaats voor de 'Chief eXperience Officer' (CXO) aan de directietafel is aanstaande.

16 oktober 2007

De nestor van HCI ('Human Computer Interaction') in Nederland, Gerrit van der Veer, neemt afscheid als hoogleraar Interaction Design aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Op 23 november a.s. organiseert de VU een symposium met onder andere Donald A. Norman. (bron: chinederland)

12 oktober 2007

In de categorie 'interactieve media' zijn voor De Nederlandse Designprijzen 2007 vijf websites genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt op 20 oktober a.s.

Naar verluidt roept de Consumentenbond iedereen op geen nieuwe PC met Windows Vista te kopen. Deze oproep deed de bond na ontvangst van bijna 5.000 klachten in vier weken tijd. Tijdens een overleg weigerde Microsoft consumenten een alternatief ('Windows XP') te bieden. (bron: automatiseringgids)

11 oktober 2007

Onderzoek behalve markten ook mensen
Illustratie bij artikel

Onderzoek naar doelgroepen is een belangrijk ingrediënt in ontwerpprocessen. De gedachte is dat hoe meer een ontwerper over een gebruiker weet, hoe beter het ontwerp. In de praktijk blijkt onderzoek vooral marktonderzoek te zijn. Trends en ontwikkelingen in koopgedrag van doelgroepsegmenten staan daarbij centraal. De waarde, relevantie en bruikbaarheid van marktonderzoek is voor veel ontwerpen beperkt. Ontwerp- en gebruikersonderzoek leveren verrijking en verdieping.

Ferry den Dopper (TamTam) besteedt aandacht aan de keuze van de juiste woorden. 'Kies woorden die mensen gebruiken en geen woorden die organisaties gebruiken' luidt zijn advies. (bron: frankwatching.nl)

Tijdens de laatste 'The Web and Beyond' (13 sept. j.l.) presenteerden Jeroen de Bruin (TietoEnator) en Alain Dujardin (Lost Boys) hun visie op hoe invloedrijke consumenten marketing veranderen.


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: