Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2007 Augustus

Artikelen en berichten (Augustus 2007)

30 augustus 2007

Blogger 'Gek van Liefde' heeft met de nodigde taalkundige vrijheid suggesties voor vertalingen van Engelstalige vaktermen, zoals kaartschudsels ('card sorting'), brengsels ('deliverables') en wijsneusmening ('expert review').

29 augustus 2007

Van gebruiksgemak naar -plezier
Illustratie bij artikel

Het dagelijkse leven wordt technologischer. In onze directe leefomgeving struikelen we over de elektronische apparaten. Welke betekenis en waarde ze voor ons hebben wordt bepaald door hoe we ze toepassen en gebruiken. Succesvolle toepassingen zijn meer dan alleen bruikbaar. Ze hebben een positieve invloed op ons zelfbeeld. Plezier, vreugde en bevrediging bij bezit en gebruik ervan staan (bij sommigen) in het middelpunt van de belangstelling.

28 augustus 2007

Een artikel uit Usabilityweb Magazine van Henk Wijnolds (Concept7) over hoe interaction designers het werk van projectmanagers, vormgevers en programmeurs verlicht bij de totstandkoming van webapplicaties.

27 augustus 2007

Dat ook Nederland een toontje meeblaast in Experience Research bewijzen Ingrid Mulder en Harry van Vliet (Telematica Instituut) met hun 'Experience Sketchbook'.

Hoe ben ik een goede klant? (deel 4)
Illustratie bij artikel

Wat doen ontwerpbureau's voor websites nu precies? Welk proces doorlopen ze om een goede website te maken? In dit vierde artikel van Martijn van Welie voor opdrachtgevers beschrijft hij de fasen en activiteiten: van analyse, via ontwerp naar bouw en test. Kortom, een echte 'user-centered design' aanpak.

Communicatieadviseur Nienke Becker haalt een Forrester-rapport aan over de lage bruikbaarheid van sites. Aan de hand van vijfentwintig criteria werden sites op hun bruikbaarheid beoordeeld. (bron: marketingfacts)

24 augustus 2007

LEESTIP: Pat Jordan illustreert in 'Design for the Dream Economy' gebruikersgericht ontwerpen in de ruimste zin van het woord met drie praktijkvoorbeelden (Harley Davidson, Starbucks en L'Oreal). De grote empathie van deze bedrijven voor mensen en hun dromen, behoeften en motieven is de basis van het succes.

Elektronische informatie structureren, organiseren en indelen zijn drie kernactiviteiten van informatie-architecten. Maar wat is de beste indeling van informatie? Zelfstandig informatie-architect Marcel van Mackelenbergh heeft een antwoord: informatieindelen.nl.

22 augustus 2007

Discussielijsten voor user experience design
Apenstaartje

Om vakinhoudelijke op de hoogte te blijven is een abonnement op de internationale, Engelstalige discussielijsten over user experience design zeker een aanrader. Deze emaillijsten zijn de aangewezen plek waar de meest actuele vakinhoudelijke onderwerpen worden besproken door prominente dromers, denkers en doeners. Een kort overzicht.

Simone Rodewijk (netprofiler.nl) schrijft een artikel over hoe commerciële doelstellingen van een site beter kunnen worden gehaald door webstatistieken (ook wel 'web analytics' geheten) te gebruiken. (bron: usabilityweb)

21 augustus 2007

Personas praktisch: Een inleiding
Silhouetten

Inmiddels zijn personas een bekend verschijnsel in ontwerpprocessen. Maar hoe ze praktisch gesproken tot stand komen is niet altijd even duidelijk. Tijdens het onderzoeksproject Citizen Media heeft het Centrum voor Usability Onderzoek er ervaring mee opgedaan. Een eerste inleidende beschrijving.

Harry Kleintjes (axendo.nl) durft de stelling aan dat "een website die goed is voor laaggeletterde, dyslectische en slechtziende bezoekers een goede website is voor alle bezoekers." (bron: usabilityweb)

20 augustus 2007

Ruben Timmerman (usarchy.com) bespreekt de site Dance4Life en verstrekt gratis en voor niks suggesties voor verbetering van de bruikbaarheid ervan.

Waar zit je mee?!
Vraag en antwoord

Met vragen stellen kom je erg ver. Vakgebieden en beroepspraktijken ontwikkelen zich door vragen stellen, antwoorden formuleren en nieuwe vragen stellen. In dit kader zijn het vooral vragen over het ontwerpen van gebruikservaringen in het algemeen en over informatie-architectuur, interactie-ontwerp, vormgeving en bruikbaarheid in het bijzonder. Een serie voorbeeldvragen uit de beroepspraktijk als startpunt.

15 augustus 2007

Ferry den Dopper (TamTam) kondigt een serie artikelen aan over hoe vertrouwen is te 'ontwerpen' met de geur van informatie.

In de nieuwsbrief van Chi Nederland dit keer een portret van Jutta Schneider, usability consultant/interaction designer bij Capgemini.


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: