Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2007 Juli

Artikelen en berichten (Juli 2007)

25 juli 2007

Vaktaal in het Nederlands
Illustratie Steen van Rosetta

Vertalen is een kunst en een kunde. Een juiste en goede vertaling doet recht aan de betekenis in de ene taal en past op natuurlijke wijze in de andere. In de dagelijkse omgang is het vaak geen probleem een Engels woord te gebruiken. In het professionele werk kan het problemen opleveren. User experience design is een Engelse term. Het vakgebied ontwikkelt zich voornamelijk in die taal. Voor de professionalisering in het Nederlandse taalgebied is een Nederlandstalig jargon een zinvol hulpmiddel, mits het niet te gekunsteld wordt of doorslaat. Een top 25 van kandidaattermen om te vertalen.

23 juli 2007

Peter Morville (Semantic Studios en informatie-architectuur goeroe) publiceert een interessant (Engelstalig) artikel over de rol van een user experience strategie bij toekomstige innovatie.

In de serie van Chi Nederland dit keer een portret van Lead Interaction Designer bij Lost Boys Stijn Bokhove. Over zijn werk en iTV, onbruikbare parkeermeters en PINC.

20 juli 2007

Een Brits adviesbureau deed onderzoek naar de user experience / usability goeroe's in de wereld. Er kwam een voorspelbaar lijstje met Amerikaanse 'beroemdheden' uit. Op marketingfacts verzint men een Nederlands lijstje.

19 juli 2007

De UX van DdUX: De ontwerper aan het woord
Cornelis Kolbach

Nadat DdUX.org toegankelijk werd ontstond op meerdere plekken een conversatie over de user experience en het ontwerp van DdUX.org zelf. Naast positieve klonken ook enkele kritische geluiden. Vooral de bruikbaarheid in het algemeen en de leesbaarheid, het kleurcontrast en de styling van labels en teksten in het bijzonder werden meerdere malen genoemd. Een prima aanleiding de ontwerper van DdUX.org eens uitgebreid aan het woord te laten over zijn ontwerp en de achterliggende gedachten daarbij.

Op aanwijzing van Robert-Jan Verkade (naarvoren.nl) zijn de voordrachten en slides tijdens de @Media07-conferentie (7-8 juni j.l. in Londen) te beluisteren en bekijken.

18 juli 2007

TV zender Discovery Channel zendt vanavond om 21:00 de documentaire 'iPod Revolution' uit. "Aan de hand van interviews met schrijvers, deskundigen uit de branche en de mensen die erbij waren krijgen we het ware verhaal te horen van het ontstaan en de ontwikkeling van de iPod." - (bron: applenieuws.nl)

16 juli 2007

De workshop 'Design Research' van Todd Wilkens (ontwerponderzoeker bij Adaptive Path) niet kunnen bijwonen op 19 juni j.l.? IT Conversations heeft een verkorte versie van een vergelijkbare voordracht van Todd.

13 juli 2007

Het programma van de derde EuroIA (21-22 september 2007, Barcelona) is inmiddels bekend. Voor Nederland komen uit Kars Alfrink (info.nl), Peter Boersma (info.nl), Reinoud Bosman (MediaCatalyst), Alexander Jongman (Hogeschool Utrecht) en Olly Wright (MediaCatalyst). Voor België Filip Boorlo (iCogs) en Peter van Dijck (onafhankelijk IA).

12 juli 2007

Stefan Wobben (Concept7) meldt dat de publieke review van het nieuwe Normdocument Webrichtlijnen is afgerond.

Startpagina 'Usability': Handig, maar nu even niet
Illustratie Usability Startpagina

Startpagina's zijn een veelgebruikt beginpunt om iets te weten te komen over een bepaald onderwerp. Deze webpagina's zijn de toegangspoort tot relevante en interessante informatie die met zorg is gekozen. Dit genre kent helaas ook de nadelen van webpagina's: linkrot en achterstallig onderhoud. Ook al beweren sommigen dat de populariteit van startpagina's daalt, ze zijn altijd handig om iets over een nieuw onderwerp te weten te komen. En, ze dragen bij aan de reputatie van een vakgebied en beroepspraktijk. Maar dat gaat niet altijd even goed.

11 juli 2007

Online marketingspecialist Erik van Roekel bespreekt de rol van controverse om aandacht te trekken. Aanleiding is een Alertbox van Jakob Nielsen over diepgravende artikelen versus oppervlakkige blogposts. (bron: marketingfacts)

10 juli 2007

Het online magazine voor 'front-enders' Naar Voren presenteert de resultaten van haar lezersonderzoek onder maar liefst 502 lezers. Opmerkelijk is dat meer dan 40% niet weet dat men zelf ook kan bijdragen. Waarderingscijfer: 7.8

Igor Freeke (freeke.net) verslaat enkele voordrachten van de Chi Nederland 2007 conferentie 'HCI Methods: way to go?' (21 juni - TU Eindhoven).

Marco Derksen meldt een initiatief van drie Nederlandse brancheverenigingen (PIBN, IABN en BNO) om meer eenduidigheid te scheppen in functienamen en -profielen bij internet full-service- en ontwerpbureaus. Webdeveloper, webdesigner, online strateeg en e-marketeer versus interactie-ontwerper, informatie-architect, visual designer en usability-specialist? (bron: marketingfacts)

9 juli 2007

Hoe ben ik een goede klant? (deel 3)
Illustratie bij artikel

Een succesvol project begint met een juiste beschrijving van de opdracht (de 'briefing'). Een onjuiste, onduidelijke of onvolledige opdracht is een garantie voor problemen. Dit derde artikel van Martijn van Welie voor opdrachtgevers gaat in op elementen van de briefing aan een bureau. Een goed begin is het halve werk.

6 juli 2007

Voor het eerst organiseert de Usability Professionals' Association volgend jaar een conferentie in Europa: UPA Europe 2008. Uitverkoren locatie is het Italiaanse Turijn dat zich in 2008 World Design Capital mag noemen. Mogelijk in oktober of december.

Peter-Paul Koch (quirksmode.org) meldt de oprichting van het 'Gilde van Front-Enders'. Het Gilde stelt zich ten doel "front-end programmeren in Nederland (en Vlaanderen?) verder te professionaliseren en er voor te zorgen dat buitenstaanders simpel het onderscheid kunnen maken tussen goede en slechte front-enders." (bron: open.info.nl)

5 juli 2007

Cultural probes: Onderzoek met dingen
Afbeelding Dagboek

Succesvolle producten en diensten zijn gebaseerd op onderzoek naar de behoeften van mensen. Voor dit onderzoek bestaan veel methoden en technieken. Sommige zijn erg arbeidsintensief en worden daarom minder vaak gebruikt. Mensen zelf hun eigen behoeften, wensen en motivaties laten vastleggen kan natuurlijk ook. 'Cultural probes' zijn daarvoor een goed hulpmiddel.

Matthijs van den Broek somt zeer praktische tips en wenken op om de bruikbaarheid van contactformulieren op (gemeentelijke) sites te verbeteren. (bron: marketingfacts)


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: