Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2007 Juni

Artikelen en berichten (Juni 2007)

29 juni 2007

LEESTIP: Volgens Dan Saffer (Adaptive Path) is Adam Greenfield's recente artikel 'On the ground running: Lessons from experience design' verplichte lectuur voor iedere interactie-ontwerper en user experience designer.

28 juni 2007

UXI Workshop Interaction Design: Enkele notities
Afbeelding Dan Saffer

Notities bij de workshop 'Interaction Design' tijdens de UX Intensive (Amsterdam 18-21 juni). De workshop werd gegeven door Dan Saffer (interactie-ontwerper bij Adaptive Path). Vragen als hoe betere beslissingen in interactie-ontwerpen te nemen en hoe een betere interactie-ontwerper te worden werden uitgebreid beantwoord. En niet te vergeten: de rol van magie.

Enthousiast over User Research? Onlangs is Chi Nederland een zogeheten 'Birds of a Feather' over dit onderwerp gestart: de User Research BOF.

27 juni 2007

UXI Workshop Design Research: Enkele notities
Afbeelding Todd Wilkens

Notities bij de workshop 'Design Research' tijdens de UX Intensive (Amsterdam 18-21 juni). De workshop werd gegeven door Todd Wilkens (ontwerponderzoeker bij Adaptive Path). Centrale onderwerpen waren hoe mensen te begrijpen en hoe effectief onderzoek in een ontwerpproject voor user experience uit te voeren. Een uitgebreide verzameling van tips, aanbevelingen en suggesties.

De Helvetica is overal en roept heftige emoties op. Ter gelegenheid van Helvetica's 50ste verjaardag maakte Gary Hustwit er een film over. Florine Kerkmeer (bright.nl) ondernam een speurtocht naar het alomvertegenwoordige lettertype.

26 juni 2007

Usability-standaarden en -richtlijnen anno 2007
Illustratie bij artikel

Behalve standaarden en richtlijnen voor de toegankelijkheid van sites en applicaties zijn ze er ook voor bruikbaarheid. Twee belangrijke initiatieven zijn die van de organisatie voor internationale standaards (ISO) en het ministerie voor volksgezondheid in de Verenigde Staten. Een korte toelichting op beide.

UXI Workshop Design Strategy: Enkele notities
Afbeelding Brandon Schauer

Als eerste in de rij enkele notities bij de workshop 'Design Strategy' tijdens de UX Intensive (Amsterdam 18-21 juni). De workshop werd gegeven door Brandon Schauer (ontwerpstrateeg bij het Amerikaanse Adaptive Path). Centraal stond de vraag hoe ontwerpprojecten waarde voor klanten en organisaties opleveren.

25 juni 2007

Joannes Vandermeulen (Namahn.com) spreekt in een interview met Wolf Nöding (IA Voice) over User-Centered Design als ontwerpbenadering aan de hand van zijn inmiddels vermaarde UCD Workflow Poster.

Ruben Timmerman (usarchy.com) probeert in 'Usability 2.0' tijdens Emerce Insight Banking fanatiek om zich heen te schoppen over (on)bruikbare sites in de financiële sector.

Onder de titel 'Gebruiksvriendelijk interface design' vergelijkt Jorry van Someren (jorweb.nl) twee websites op het aantal benodigde stappen om productinformatie te vinden.

Van de Chi Nederland 2007 conferentie 'HCI methods: way to go?' zijn inmiddels enkele video's met interviews beschikbaar op CityTV.

22 juni 2007

Stroomt Informatiehuishouding BV (Utrecht) publiceert een nieuwe editie van Stroomt Journal met ondermeer een verslag van hun themamiddag Library 2.0 en een artikel van Maarten Woldring over ontwikkelingen binnen de bibliotheekwereld.

21 juni 2007

Live vanuit Eindhoven: 'HCI-methods: way to go?'
Conferentielogo Chi Nederland 2007

Vandaag vindt aan de TU Eindhoven de jaarlijkse conferentie van Chi Nederland plaats. Dit keer met als thema 'HCI-methods: way to go?' waarbij de aandacht uitgaat naar methoden en technieken in onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk. Een uitgebreid verslag.

20 juni 2007

Foto-impressie via Flickr van de UX Intensive workshops (Adaptive Path) in Amsterdam.

Het is de week van de conferenties, workshops en seminars. Behalve de UX Intensive workshops in Amsterdam is nu ook 'HCI methods: ways to go?' (do. 21 juni - TU/e) geheel uitverkocht. Voor de 'thuisblijvers': live-registratie vanuit Eindhoven (9:00-17:00).

17 juni 2007

Van maandag 18 juni t/m donderdag 21 juni organiseert het Amerikaanse Adaptive Path hun UX Intensive bijeenkomst in Amsterdam. Vanuit binnen- en buitenland komen bezoekers naar workshops over Design Strategy, User Research, Interaction Design en Information Architecture. Een speciale blog houdt iedereen op de hoogte.

14 juni 2007

Morgen (15 juni) houdt de Studiekring voor Technische Informatie en Communicatie (STIC) haar jaarlijkse conferentie. Dit keer met als thema 'Technische communicatie: Een brug tussen onderzoek en praktijk'. Het evenement vindt plaats in het Bestuursgebouw van de Universiteit Utrecht. Sprekers- en presentatieprofielen zijn beschikbaar.

13 juni 2007

Volgende week dindag 19 juni organiseert Peter Boersma (info.nl) samen met Adaptive Path weer een UX Cocktail Hour in Amsterdam. Lokatie: Kapitein Zeppos (vanaf 17:30). Aanwezig zijn ondermeer Dan Saffer en Chiara Fox van AP.

12 juni 2007

In de serie portretten van Chi Nederland komt dit keer senior design specialist internet en nieuwe media van Centraal Beheer Achmea Tanja de Bie aan het woord.

Ruben Timmerman (usarchy.nl) heeft het op zich genomen een aantal bruikbaarheidsmythen aan de kaak te stellen. Als eerste gaat hij in op het idee dat mensen binnen slechts enkele klikken de juiste informatie moeten kunnen vinden. (bron: marketingfacts)


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: