Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2007 Februari 01 Europees e-Accessibility Forum

Europees e-Accessibility Forum

Roel Van Gils, 01-02-2007

Gisteren zijn Bart, Sophie en ikzelf in de vroegte naar Parijs gespoord om er het eerste Europese e-Accessibility Forum bij te wonen. Een indrukwekkend programma, sprekers met verstand van zaken en een fijne gelegenheid om aan netwerking te doen.

Zelf was ik het meest geboeid door de presentaties van Michael Cooper van de WCAG Working Group die het had over de toekomst van web accessibility en door Richard Scherdtfeger die een overtuigende demo over ARIA neerzette (zie ook W3C maakt werk van toegankelijkheid webapplicaties op dit blog).

Maar ook België was vertegenwoordigd. Erik Verdeyen van The Internet Architects en AnySurfer waren door de organisatoren uitgenodigd om te komen vertellen over de toegankelijkheid van VDAB.be. Sinds vorige week draagt deze website het AnySurferlabel en het mag gezegd: het is een waar huzarenstukje geworden.

Op de foto hieronder zie je collega Bart (die zich geroepen voelde om in het panel te zetelen) en Erik Verdeyen van The Internet Architects, het Antwerpse bureau dat borg staat voor de XHTML/CSS, de gebruikservaring en ook de toegankelijkheid van de nieuwe VDAB-site. Goed gedaan, mannen!

Panelgesprek: Bart Simons en Erik Verdeyen

Verder was ik aangenaam verrast om Christian Heilmann te kunnen ontmoeten in Parijs. Christian is lead developer bij Yahoo! England en auteur van een razendgoed boek over JavaScript en Ajax dat al enkele weken op mijn nachtkastje ligt. En het blijkt dus ook gewoon een sympathieke vent: “Oh, that’s you who bought my book!” (ja, ik kon het niet laten). Christian heeft ook fijne foto’s op het web geflikkerd.

In de nieuwsbrief van februari (verschijnt op 7 februari) zal je een uitgebreid verslag van de conferentie kunnen lezen. Abonneren op de nieuwsbrief kan natuurlijk nog steeds.

Trackback

De URI om een Trackback naar dit bericht te sturen is: http://www.ddux.org/artikelen/archive/2007/02/01/europees-e-accessibility-forum/trackback

Uitstekend

door Zelie Vuijlsteke op 31-01-2007 12:50

Ik wou dat ik erbij was geweest!


Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: