Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

DISCLAIMER: DdUX.org werkt optimaal met 'standards compliant' browsers (zoals Firefox, Camino, Opera en Safari). Er wordt hard gewerkt om de site ook in recente versies van Internet Explorer bruikbaar te maken.

DdUX: Design for digital User eXperience

Onderdelen
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home Artikelen Archief 2007 Januari 17 Twee beroepsverenigingen zien het daglicht

Twee beroepsverenigingen zien het daglicht

Redactie, 17-01-2007

Onlangs werd (weer) een vereniging opgericht met als doel een branche beter over het voetlicht te toveren: Generation Next: interactive students and young professionals. De vereniging blijkt een initiatief van de internetbranche, de interactieve sector en de interactieve media-industrie. Eén van de redenen tot oprichting van de vereniging is de kloof die in de praktijk wordt ervaren tussen opleidingen en het werkveld. GN wil dan ook studenten en starters beter aansluiting geven tot de branche. Een veelgehoord probleem.

Interactieve marketeers

Volgens het marketing-communicatie magazine Emerce heeft het vakgebied interactieve media zich zo snel ontwikkeld, dat HBO's en universiteiten lastig aansluiting vinden met de praktijk. Vandaar de gedachte dat "Generation Next aansluiting moet vinden bij elf opleidingen die zich in Nederland bezighouden met Communicatie en Multimedia Design (CMD), maar ook met commercieel-economisch georiënteerde studies."

Dat het vakgebied van interactieve media overigens al meer dan twintig jaar bestaat (denk maar eens aan de laserdisc) en dat ook UX- en HCI-studies in deze relevant zijn vergeten we maar even.

Het lijkt erop dat interactieve marketing en marketing-communicatie de krachten wil bundelen om voldoende gekwalificeerde talenten op te leiden. De verenigingssite moet een verzamelplaats worden voor discussie en vacatures. Begin oktober 2006 wordt de website van Generation Next gelanceerd.

Games

Een andere branchevereniging die enige maanden geleden het licht zag is die voor ontwikkelaars van 'computer games' in de Benelux: het Benelux Games Initiative (kortweg: BGIn). De organisatie wil "een front kunnen maken naar overheden, bedrijfsleven en financiële instellingen om lokaal en in Europa de groei van de snel opkomende game-industrie te stimuleren." De Engelstalige website van de nieuwe organisatie moet een centraal punt worden voor leden en belangstellende organisaties om kennis uit te wisselen.

De interactieve marketingprofessionals en ontwikkelaars van computer games in Nederland hebben nu een online plek voor aanstormend talent, de branche en het beroepsveld. Nu de ux designers nog.

Trackback

De URI om een Trackback naar dit bericht te sturen is: http://www.ddux.org/artikelen/archive/2007/01/17/twee-beroepsverenigingen-zien-het-daglicht/trackback

Powered by Plone CMS, het Open Source Content Management Systeem

Deze site voldoet aan de volgende standaarden: